Araç Lastikleri Ne Zaman Değiştirilir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Araç Lastikleri Ne Zaman Değiştirilir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Lastikleri Ne Zaman Değiştirilir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Araç Lastikleri Ne Zaman Değiştirilir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile kiraladığınız otomobilin güvenliğiniz için lastiklerinin değiştirildiğinden emin olmalısınız. Ayrıca mevsime uygun lastik takıldığını da kontrol etmelisiniz.

 

İnsanlar hayatları boyunca imkanı olduğu sürece kendilerine yıl içerisinde tatil imkanı sunar. Bu yıl içerisindeki tatil insanların daha çok yaz mevsimine denk gelerek güneşin ve denizin keyfini çıkarır. Kişiler bu dönem içerisinde deniz kıyısına sahip olan illeri tercih ederek daha güzel bir tatil geçirme fırsatı elde eder. Böylece kişiler Türkiye'de en çok tatil için tercih edilen iller arasında bulunan Antalya yıl içerisinde çok fazla turist çekerek şehrin hareketliliğini sağlar. 

 

Böyle olunca dışarıdan gelen kişiler yaz mevsiminde havalimanı aracılığıyla ulaşımını sağlayarak daha rahat şehre ulaşma imkanı sağlar. Bu süreç içerisinde kişiler şehirde kendine uygun yerlere gitmek için devamlı olarak toplu taşıma veya taksi kullanmak istemediğinden rahatlığını da ön plana alarak araç kiralama durumunu ön plana alır. Bu sayede kişi en uygun araç kiralamak için Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmalara giderek kendi bütçesine ve aracın durumuna göre kiralama durumunu gerçekleştirir. 

 

 Araç Lastikleri Ne Zaman Değiştirilmeli?

 

Kişiler Antalya şehrinde tatil yapmak için araç kiralama durumunu da göz önünde bulundurarak kendisine uygun yerde Antalya Havalimanı araç kiralama şirketi ile görüşerek aracın durumuna göre kiralama yapılır. Böylelikle kişiler aracın her yerine bakarak uygun şekilde trafiğe çıkmasında sorun olmayacağını belirleyerek kiralama işlemi yapılır.

 

Şehir yaz ortamı olduğu için araç lastiklerini kişi kiralama durumunda acente şirketinin lastiklerin değişmesine bakar. Bu şekilde araç sahibi yaz lastiklerini takarak aracın asfalta lastikleri ile daha rahat bir şekilde sürüm durumu ortaya çıkar. Kişiler bu ortamda daha güvenli bir sürüş şekli yaşayarak kendisini güvende hisseder. 

 

Araçların lastikleri ise en az 50 veya 60 bin kilometrede bir değiştirilmelidir. Yıl bazında ise araç lastikleri maksimum 5 yıl içerisinde değiştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca mevsime göre lastik değişimi de yapılmalıdır.

Standart kullanımın dışında; 

- Lastik dişleri 1,6 mm’den fazla (diş derinliği seviyesi) aşındıysa,

-Yanak kısmında hasar varsa,

-6mm çaptan daha büyük delik ya da aşınma varsa,

-Lastiğin teker üzerine oturan parçasında (topuk) arıza varsa araçların lastikleri değiştirilmelidir.

 

 Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Durumlar

 

Kişiler araç kiralama durumunda dikkat edeceği en önemli durumlarından biri olan lastiklerin sağlamlığı ve mevsimine uyum sağlamasına bakar. Bu durumda kişi yolda herhangi bir sıkıntı çekmeden seyahat etme imkanı bulur. Kişiler lastiklerini daha rahat bir şekilde ve sağlam olması için kiralama durumunda istediği şekilde olmayan aracı kiralamayarak güvenliğini riske atamaz. Kişiler Antalya ilinde en çok tercih edilen araç yerlerinde kiralamada Antalya Havalimanı araç kiralama yerinde kendine uygun aracı kiralayarak daha rahat bir şekilde şehirde dolaşma imkanı sağlar. 

 

 Sosyal Etkinliklere Katılma 

 

Kişiler yaz mevsiminde daha rahat şekilde hareket etmesi için araç kiralama durumunu göz önünde bulundurur. Yaz mevsiminde kişi gittiği Antalya ilinde her türlü etkinliklere katılmak için Antalya Havalimanı araç kiralama acentesi aracılığıyla istediği yere giderek tatilin daha keyifli geçmesini sağlar. Böylelikle kişiler daha uygun şekilde şehirde yapılan yaz etkinliklerine katılarak daha rahat bir şekilde gününün geçirilmesini ister. Kişi araç sayesinde şehrin iç ve dış alanlarını rahatlıkla ziyaret edebilir.

 

 Tarihi Yerler 

 

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antalya iline gelen kişiler hem tatil hem de kültürel alanlarını gezmek için Antalya Havalimanı araç kiralama yerinde kendine uygun araç ile istediği alana giderek daha rahat bir şekilde giderek ilin tarihi mekanlarını ziyaret ederek daha çok bilgi birikimine sahip olur. Kişiler bu durumda şehrin uzak yerlerine toplu taşıma aracı ile gitmeyeceğindenAntalya Havalimanı araç kiralama işlemini gerçekleştirerek en kısa zamanda rahatlıkla gideceğin yere ulaşabilirsin.

 

 Antik Kentler

 

Kişilerin en çok merak ettiği şehirdeki tarihi yerlerden hariç antik kentleri ziyaret etmektir. Buraya kişiler ulaşım için Antalya Havalimanı araç kiralama işlemini yaparak daha rahat bir şekilde kente ulaşma imkanı elde eder. Bu durumda kişi daha çok orada zamanında yaşayan kişiler hakkında bilgi sahibi olur. Kişi bu kentleri yerinde görerek daha çok bilgi zenginliği elde eder.