Uzun Yol Öncesi Araç Bakımı – Antalya Havalimanı Araç Kiralama Uzun Yol Öncesi Araç Bakımı – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Uzun Yol Öncesi Araç Bakımı – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Uzun Yol Öncesi Araç Bakımı – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız uzun yola çıkacaklar için de otomobillerin bakım ve onarımlarını zamanında ve eksiksiz yaptırmaktadır. 

 

Araçların rutin bakımlara ihtiyaçları vardır. Bu bakımlar özellikle uzun bir seyahate çıkmadan önce kontrol edilmelidirler. Her olasılığa karşı aracınızı servise götürmelisiniz. Kendinizin giderebileceği basit problemleri de çözmelisiniz. Aksi takdirde olası bir kaza meydana gelebilir ya da aracınız sizi yarı yolda bırakabilir. Her ihtimal göz önünde bulundurulmalıdır. Bu bakımlara Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmalar da dikkat etmektedir.

 

 Lastikler

 

Aracınızın lastikleri, yol ile temasınızı sağlayan parçalardır. Bu yüzden bakımları şarttır. Yola çıkılmadan önce lastiklerin ne durumda olduğu kontrol edilmelidir. Eğer lastikler 5 yıldan eski ise mutlaka değiştirilmelidir. Lastiklerin bazı özelliklere sahip olması gerekmektedir. Diş ve kanal derinlikleri 3 milimetreden fazla olmalıdır. Ayrıca lastiklerde balon oluşumu gözlemlendiyse kesinlikle yeni bir tanesi ile değiştirilmelidir. Aracınızın yedek lastikleri de yola çıkmadan önce kontrol edilmelidir.

 

 Ön Düzen

 

Aracınızın ön düzeninde bulunan parçaların bakımları mutlaka yaptırılmalıdır. Ön takımdaki boşluk, vuruntu, salıncak, aks ve rotlar kontrol ettirilmelidir. Kiraladığınız araçlar içinde bu bakımların yapılması hayati önem taşımaktadır. Örneğin Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren bir firmalardan otomobil kiralayacağınız zaman araçlarının bakımlarının yapıldığına emin olmalısınız.

 

 Amortisörler

 

Aracınızın amortisörlerini kontrol ettirmelisiniz. Süspansiyon sistemleri de incelenmelidir. Patlamış amortisörler, aracınızın savrulmasına ve kaymasına sebep olmaktadırlar. Bu sebeple yenisi ile değiştirilmelidir. Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız araçların amortisörlerinin kontrollerini de aksatmamaktadır. 

 

 Frenler

 

 Aracınızın fren sistemi mutlaka gözden geçirilmelidir. Hidrolik sıvısı tamamlanmalıdır. Disk ve balatalar değiştirilmelidir. Torna ile taşlanarak düzeltilebilir.

 

 Kayışlar

 

Aracınızda bulunan vantilatör kayışı ve triger kayışı kontrol edilmelidir. Eskimiş ise yenisi ile değiştirilmelidir. Bu bakımlara Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız dikkat etmektedir.

 

 Yağlar ve Filtreler

 

Aracınızın motor ve şanzıman yağları kontrol edilmelidir. Eksik varsa tamamlanmalıdır. Bu parçaların değişim zamanı gelmiş ise mutlaka değiştirilmelidir. Hava ve yağ filtreleri incelenmelidir. Eski ise değiştirilmelidir. Yakın bir zaman içerisinde değiştirilmiş ise basınçlı hava yardımı ile düzgün bir şekilde temizlenmelidir.

 

 LPG

 

Bazı araçlarda LPG sistemi mevcuttur. Sizin aracınızda da LPG sistemi mevcut ise bakım ve ayarları yapılmalıdır. Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız güvenlik açısından LPG’li araçlara yer vermemektedir.

 

 Soğutma Sıvıları ve Camlar

 

Aracınızın soğutma sıvıları kontrol edilmelidir. Eksik ise tamamlanmalıdır. Cam suyu da aynı şekilde kontrol edilmelidir ve doldurulmalıdır. Silecekler yağmurlu havalarda hayati önem taşımaktadır. Bu yüzden çalışıp çalışmadıkları kontrol edilmelidir. Eğer süpürgeleri eskidiyse mutlaka yenisi ile değiştirilmelidir.

 

 Klima

 

Sıcak ve soğuk havalarda konforlu yolculuk yapılması için klima ve soğutucu kontrol edilmelidir. Klima gazı da bastırılmalıdır. Bir sorun varsa polen filtresi mutlaka değiştirilmelidir.

 

 Aydınlatma ve Sinyalizayson

 

Aracınızın iç aydınlatmaları ve sinyal ekipmanları gözden geçirilmelidir. Patlamış lambalar yenisi ile mutlaka değiştirilmelidir. Özellikle gece yolculuklarında kazalara sebep olunmaması için aydınlatmaların tamamen çalıştığından emin olunmalıdır. Farlardaki sararma ve matlaşmaları ortadan kaldırmak için silinmelidir. Farlardaki çatlak ve kırıklar ihmal edilmemelidir. Yeni parçalar ile değiştirilmelidir.

 

 Aynalar

 

Aracınızın aynaları yoldayken sizin gözleriniz görevini görmektedir. Bu yüzden aynalardaki kırık ve çatlakların olmaması çok önemlidir. Varsa yenisi ile değiştirilmelidir. Camlarınızda da kırık ya da çatlaklar varsa kaza durumlarında sizleri tehlikeye atabilir. Bu yüzden mutlaka değiştirilmelidir.

 

 Akü

 

 Aracın aküsü kontrol edilmelidir. Dinamonun aküyü şarj ettiğinden emin olunmalıdır.

 

Aracın göstergeleri, sigortaları ve ateşleme sistemleri de kontrol edilmelidir. Bu bakımlara Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamızın yetkilileri tarafından kontrolleri sağlanmaktadır. 

 

 Sizin Yapabileceğiniz Bakımlar

 

Her ihtimale karşı araçta ilk yardım çantası mutlaka bulundurulmalıdır. Yola çıkmadan önce bunlar kontrol edilmelidir. Eksikler tamamlanmalıdır. 

 

Aracınızda çekme halatı bulunduğundan emin olmanız gerekmektedir.

 

Araçta olası durumlara karşı fosforlu yelekler olması gerekmektedir.

 

Aracınızın iç temizliği ve dış temizliği seyahat öncesinde yapılmalıdır. 

 

Emniyet kemerlerinin tümü kontrol edilmelidir.