Uykusuz ve yorgun araç kullanmanın tehlikeleri – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Uykusuz ve yorgun araç kullanmanın tehlikeleri – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Uykusuz ve yorgun araç kullanmanın tehlikeleri – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Uykusuz ve yorgun araç kullanmanın tehlikeleri – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Araçlar günümüz de çok fazla işi halletmeyi sağlamaktadır. İşe, okula, tatile hatta bazen evimizin hemen yanında bulunan bir bakkala bile araçlarla gitmek istemekteyiz. Her konuda yanımızda hayatımızın tam ortasında olan bu ulaşım araçları konusunda dikkat edilmesi gereken birçok konu bulunmaktadır. Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile araç kiraladığınız zaman da güvenliğiniz bu hususlar önem kazanmaktadır. 

 

Yolculuk yapmayı birçok insan sevmektedir. Hatta sonu güzel bir denize çıkıyorsa bir an önce gitmek isteriz. Örneğin Antalya'ya bir yolculuğu kim istemez. En erken gidiş şekli de tabii ki hiç şüphesiz uçaklardır. Yolcumuz ulaşımını tamamladıktan hemen sonra Antalya Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak isteyebilir. Tabii ki güvenli bir Antalya Havalimanı araç kiralama yapmayı herkes ister. Bu yüzden iyice araştırılmalıdır. 

 

 Araç ve Sürücü

 

Aracı seçerken dikkat edilen birçok konu vardır. Güvenli mi? Çok yakar mı? Arızası bulunmakta mı? Rahat mı? Birçok soru sorabilirsiniz. Ancak herkesin asıl merak ettiği ve olmaz ise olmaz dediği soru güvenliktir. Sevdiklerimizin yanımızda olduğu ulaşım için kullandığımız araçlar sevdiklerimize zarar verir mi?

 

 Tabii ki tek başına araç zarar veremez. Sürücü dikkatli ve temkinli olmalı ancak sadece o araç sahibine de bağlı olmayan durumlar olabiliyor. Sürücü ilk başta kendinden emin olmalıdır. 

 

Örneğin Ankara içerisinde yaşayan ancak hiç bilmediği Antalya iline çok bahsedildiği için tatile gitmek isteyen kişi hava yolunu seçmiş olsun Antalya iline ulaşır ulaşmaz gezmek için Antalya Havalimanı araç kiralama işlemi için ilk gördüğü şirkete gitmek isteyecektir. Ancak sürücü yoldan gelmenin vermiş olduğu yorgunluk ile uykusuzluk ile araç kullanabilecek midir? Firmalar Antalya Havalimanı araç kiralama işlemi için gelen sürücüye çok fazla bu yönden bakmazlar. İşte bu durumda kendini tanımak çok önemlidir. 

 

 Uyku

 

Yemek, barınmak, su içmek gibidir uyku. İnsanın ya da daha geniş kapsamlı düşünmek gerekirse canlının temel ihtiyacıdır. Uyku düşünebilmeyi, sağlıklı olabilmeyi, üretkenliği arttırmaktadır. En önemli durum ise dikkati sürekli hale getirir. 

 

İnsanların başarısının en güzel ve en kolay anahtarı uykudur. Uykusuz bir insanın dikkat durumu çok çabuk bozulur ve değişkenlik gösterir. Beyin bir süre sonra otomatikman komut vermeye ve göz kapaklarının kapanmasını sağlamaya başlar. 

 

Sürücüler için uyku çok önemlidir. Bir araç üzerinde yolculuk yapılırken hem kendi hareketlerine, hem diğer sürücülerin hareketlerine, hem de yolun genel durumuna dikkat edilmelidir ki kaza olasılığı düşürülsün.

 

 Kaza

 

Kaza anlık gerçekleşebilen ve bunun sonucunda çok fazla maddi manevi hasar oluşturabilen bir durumdur. Bu durumun yaşanmaması adına sürücüler ellerinden gelen her şeyi yapmalıdır. 

 

Yola çıkmadan önce kendilerini nasıl hissettikleri, uyku durumları çok önemlidir. Ani bir kaza olasılığı ile karşı karşıya kalan sürücü anlık bir refleks ile ya da anlık pratik bir cevap ile hareket edebilmeli hem kendi aracında olan canlıları hem de olası durumda kendi dışındakileri koruyabilmelidir. Kaliteli sürüş bu şekilde olabilmektedir. 

 

Örneğin sabah yola çıkacak bir uçak yolcusu bütün gece ayakta kalıp daha sonra uykusuz bir şekilde Antalya'ya uçuş yaptığında inişi sonrası Antalya Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak isteyebilir. Zaten yorgun ve uykusuz olan kişi gideceği yere yürümek veya geç ulaşmak istemeyebilir. Bu durumda en mantıklı olan Antalya Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak mıdır? Sürücü ne kadar iyi olursa olsun uykusunu almadan sürüş yapmaya çalışarak kaza olasılığını arttırmış olur.

 

 Sürücü Ne Yapmalı?

 

Sürücü yola çıkacağı zaman ya da araç kullanacağı zaman uykusuz kalmamalıdır. Bu hem kendini hem de başkasının canını riske atmaktır. Antalya'ya gelmeden önce uykusunu tam alarak Antalya Havalimanı araç kiralama işlemi yapıp gönlü, kafası rahat bir şekilde eğlenerek sürüş yapabilmelidir.