Sedan Ve Hatchback Karşılaştırması – Antalya Havalimanı Araç Kiralama Sedan Ve Hatchback Karşılaştırması – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Sedan Ve Hatchback Karşılaştırması – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Sedan Ve Hatchback Karşılaştırması – Antalya Havalimanı Araç Kiralama 

 

Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile kiralayacağınız aracı bu yazıdaki karşılaştırdığımız sedan ve hatchback araçlara göre ihtiyaçlarınızı belirleyip tercih edebilirsiniz. 

Günümüzde birçok araç türü bulunmaktadır. Türler de kendi içlerinde sınıflanmaktadır. Farklı tipteki araçların farklı avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Beklentilere göre değişiklik gösterebilecek olan araçlar, yaşam tarzına ya da kullanım amacına göre tercih edilmektedir. Otomobil alacak kişiler özellikle sedan ya da hatchback türleri arasında seçim yapmakta zorlanmaktadırlar.

 

 Sedan Araçlar

 

Sedan otomobil türünde araçların 2 ya da 4 kapısı bulunmaktadır. Ayrıca en az 4 adet oturma yeri vardır. Sedan otomobil türü sabit şaselidir. En az 4 taneden fazla da penceresi bulunmaktadır. Yani bu araçla dörtten fazla kişi seyahat edebilmektedir. Uzun şaseli araçlardır. 

 

Sedan araçların fiziksel özelliklerinin bazıları da standartların biraz daha üzerinde olacak şekilde üretilmiştir. İç hacmi de oldukça büyüktür. Türkiye'de çok fazla tercih edilmektedir. Bu yüzden yedek parça sektörüne de önemli bir katkısı bulunmaktadır. Sedan araçlara Antalya Havalimanı araç kiralama ile ulaşabilirsiniz.

 

 Sedan Araçların Avantajları

 

Sedan arabaların avantajları çok fazladır. Eğer görünüşe önem veriyorsanız Sedan araçlar sizi tatmin edecektir. Bu araçların imajı daha güçlüdür. Oturaklı bir tarzı bulunmaktadır. Genişliği ve görünüşü diğer araçlara göre daha ağırdır. Bu yüzden tarz açısından oldukça sevilmektedirler. İmajları oldukça prestijlidir. Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden geniş bir araç kiralamak istiyorsanız sedan araçları tercih edebilirsiniz.

 

Sedan araçların en önemli özelliklerinden biri de boyutlarıdır. Otomobil tarzı olsalar dahi genişlikleri iyi bir boyuttadır. Eşyaların konabilmesi açısından geniş bir alana sahiptir. Bu yüzden ailelerin ilk tercihi bu araçlar olmaktadır. Arka kısmının yeterli uzunlukta olması, yeterli sayıda koltuk olması ve bagajının büyüklüğü çocuklu aileler tarafından tercih edilmesini sağlamaktadır. 

 

Uzun yolculuk yapılacak ve yine çok kişinin seyahat edeceği durumlar için Sedan araçlar tercih edilmektedir. Ailecek tatile çıkacaklar Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden birçok farklı marka ve model sedan araçları kiralayabilir. 

 

Bu araç türünden almak isteyen kişiler kolaylıkla ulaşabilmektedir. İkinci el piyasasında çok popüler olmaları maliyeti de biraz daha düşürdüğü için çok fazla tercih edilmektedirler.

 

Sedan araçlar, station wagon araçlara göre daha küçük olduğu için ısınma ve sağuma işlemleri diğerleri kadar uzun sürmemektedir. Bu durumda cam sayıları da etkilidir. Seyahat edenler için de uygun olan sedan araçlar Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetlerinde de fazlaca tercih edilmektedir.  

 

Sedan araçlar, yük taşıma imkanı da verdiği için ticari amaçla da kullanılmaktadır. Ufak yükler için alım satım yapan, ticaretle uğraşan kişiler bu sebepten dolayı bunları tercih etmektedirler.

 

 Sedan Araçların Dezavantajları

 

Sedan araçlar, farklı teknik özelliklerde modellere sahiptirler. Ancak bazıları normal araçlardan daha fazla yakıt tüketmektedirler. Bu yüzden en büyük dezavantajları yakıt konusundadır. Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile sedan araç kiralarken fazla yakıt tüketeceğini göz önünde bulundurmalısınız. 

 

Sedan araçların avantajı genişliğiydi. Ancak eğer trafiği yoğun olan kentlerde yaşıyorsanız bu sizin için sorun olabilmektedir. Özellikle park konusu sıkça sorun yaratabilecektir.

 

 Dar yerlerden geçerken geniş ksımlarının hasara uğrama olasılığı yüksektir.

 

 Hatchback Araçlar

 

Hatchback türü araçlar, 3 ya da 5 kapıya sahiptirler. En az 4 kişilik kapasiteye sahiptirler. Bagajları uzantılı değildir. Bagajlar, tavandan aşağı yuvarlak bir şekilde inmektedirler. Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile farklı marka ve model hatchback araçları da kiralayabilirsiniz.

 

 Hatchback Araçların Avantajları Nelerdir?

 

Bu tür araçların en önemli avantajı, yakıt tüketiminin çok az olmasıdır. Diğer araçlar arasında en az yakıt tüketen türler bunlardır.

 

Bütçeye uygun bir araba türüdür. Özellikle uzun yol için çok fazla tercih edilen bu tür araçlar fiyatı nedeniyle oldukça popülerdir. Az yakıt tükettiği için Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile araba kiralayacağınız zaman hatchback araçları tercih edebilirsiniz. 

 

 Park konusunda sorun yaratmamaktadır. Spor bir görünümleri vardır. 

 

 Eşya taşıma konusunda oldukça geniş bir bagaja sahiptirler.

 

 Hatchback Araçların Dezavantajları Nelerdir?

 

Bu tür arabalar için en büyük dezavantaj aileler için küçük olmasıdır. Çocuklu aileler Antalya Havalimanı araç kiralama ile araba kiralayacakken bu durumu göz önünde bulundurmalıdır. Eğer geniş bir aileniz varsa arka koltuğun biraz daha dar olmasından dolayı sorun yaşayabilirsiniz. Bebek koltuğu koymak zordur. Ayrıca geniş ailelere uygun olacak kadar geniş bir bagaja sahip değildirler.

 

 Sedan ve Hatchback Karşılaştırması

 

Sedan araçlar uzun yollarda ağır olması nedeniyle avantaj sağlamaktadır. Ayrıca güvenlik açısından da Hatchback türünün önüne geçmektedir. Olası kazalarda arka kısımdaki ilave çarpma şiddetini azaltmaktadır. Hatchback araçlar ise yakıt tüketimi ile oldukça öne geçmektedir. Ayrıca trafikte kontrolü de Sedan araçlara göre daha kolaydır.