Aracınız Çalışmadığında Ne Yapmanız Gerekir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama Aracınız Çalışmadığında Ne Yapmanız Gerekir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Aracınız Çalışmadığında Ne Yapmanız Gerekir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Aracınız Çalışmadığında Ne Yapmanız Gerekir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama 

 

Günümüzde araçlar, hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Araçlar sayesinde konforlu seyahatler gerçekleştirilmekte, yeni yerlerin keşfi sağlanmaktadır. Bu nedenle araçların gerekli bakım ve kontrolleri düzenli aralıklarla yaptırılması gerekmektedir. Aksi durumda araçlar, en olmadık durumda sizleri yolda bırakabilecek şekilde arızalar oluşturabilmektedir. Aracıyla yolda kalan çoğu sürücüler farklı çözüm yollarına başvurmaktadır. Örneğin Antalya ilinde araba kiraladıktan sonra yolda kalan bir sürücü Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetine başvuru yaparak bu durumdan kurtulabilmekte ve seyahatine devam edebilmektedir. Bu şekilde aracında meydana gelen arıza giderilene kadar beklemekten kurtulacak ve zaman kaybı yaşamayacaktır.

 

 Aracınızın Çalışmamasının Nedenleri Hakkında İpuçları

 

Yakıt türü ne olursa olsun araçlar motor sayesinde hareket edebildiği için motor kilometre bakımlarının düzenli bir şekilde yaptırılması oluşabilecek arızaların önceden tespit edilebilmesi açısından önemlidir. Aksi durumda yolda kalma gibi can sıkıcı durumlarla karşılaşmak içten bile değildir.

 

Bilindiği gibi araçlar yakıtsız olarak çalışmamaktadır. Motoru durdurmadan önce tekleme tepkisi alıyorsanız aracınızda yeterli miktarda yakıt kalmamış olabilir.

 

Yağmurlu havada veya ıslak zeminde uzun süre kullanılan araçlarda motor aksamı içerisinde bulunan bujiler, elektrik kabloları vs. ıslanmış olabilir. Bu nedenle aracınız, ateşleme işlemi yapamadığından çalışmayabilir.

 

Aracın önemli parçalardan biri de marş motorudur. Bu parça araca ilk hareketi sağlamaktadır. Gücünü ise aküden almaktadır. Kontak anahtarını çevirdiğiniz zaman motor her zamankinden farklı bir biçimde çalışıyorsa veya motor sesinde belirgin değişiklik varsa yakın bir servise götürmekte fayda vardır.

 

Aracınızın motor yağı azaldı ise ya da uygun olmayan bir yağ konulduysa bu durum da aracınızda çeşitli arızalar oluşmasına sebep olabilir. Bu nedenle aracınıza en doğru motor yağını kullandığınızdan emin olmalısınız.

 

Mesela, Antalya ilinde kiraladığı araçla yolda kalan bir sürücü Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti aldığı firma ile görüşerek aracını değiştirebilmekte ve seyahatine devam edebilmektedir. Bu şekilde aracında meydana gelen arıza giderilene kadar beklemekten kurtulacak ve zaman kaybı yaşamayacaktır.

 

 Aracınız Çalışmadığında Neler Yapılması Gerekir?

 

İşlek bir cadde veya otobanda yolda kaldıysanız öncelikle aracınızı emniyetli bir yere veya emniyet şeridine çekmeli ve neler yapacağınıza karar vermelisiniz. Tarafınızca arızası giderilecek bir durum söz konusu ile önce güvenlik önlemlerini almalısınız. Tarafınızca giderilecek bir arıza değilse yardım çağırmanız gerekmektedir. Örneğin Antalya’ ilinde Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile kiraladığınız araçla ailenizle bir seyahate çıktıysanız, çok önemli bir toplantıya yetişecekseniz veya acil bir durum söz konusu ise öncelikle paniğe kapılmadan sağlıklı kararlar vermeniz gereklidir. Mesela Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti aldığınız firmaya başvuru yaparak bu durumdan kurtulabilmekte ve seyahatine devam edebilmektedir. Böylelikle aracında meydana gelen arıza giderilene kadar beklemekten kurtulacak ve zaman kaybı yaşamayacaktır.

 

Araç arızalandığı zaman öncelikli olarak güvenlik önlemleri eksiksiz yerine getirilmelidir. Aracın kaputunu açmak için acele edilmemeli, motorun soğuması beklenmelidir. Bilindiği gibi yüksek sıcaklık ve basıncın oluştuğu radyatörde, radyatör kapağını açmaya çalışmak çok tehlikelidir. Motor gerekli soğukluk seviyesine geldikten sonra, radyatör kapağı bir bez yardımıyla hafifçe açılarak su seviyesi kontrol edilmelidir. Aracın motoru, klima sistemi nedeni ile su eksiltmiş ve hararet yapmış olabilir. Radyatöre su ilavesi yapılarak sorun çözülebilir. Yapılan bu işleme rağmen hararet düşmüyor ve sorun devam ediyorsa aracın çalıştırılması daha farklı zararlara sebep olabilir. Bu nedenle arızanın tespiti ve onarımı bakımından servis çağırmak veya servise çektirmek en doğru seçim olacaktır. 

 

Antalya Havalimanı Araç Kiralama Hizmetleri ile Araç Değişimi 

 

Eğer araç kiralama işlemi yaptıysanız böyle durumlarda örneğin Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti aldığınız firmaya başvuru yaparak bu teknik destek alabilir, aracınızı değiştirebilirsiniz. Böylece aracında meydana gelen arıza giderilene kadar beklemekten kurtulacak ve zaman kaybı yaşamayacaktır.

 

 Araç Arıza Nedenleri

 

Soğutma suyunun azalması veya bitmiş olması,

 

Devridaim su pompasının arızalanması,

 

Termostatın bozulması,

 

Fan motorunun arızalanması,

 

Kapalı soğutma sisteminde hava oluşması,

 

Vantilatör kayışının gevşemesi veya kopması,

 

Radyatör peteklerinin tıkanması, delinmesi vs. radyatör arızaları,

 

Hortumlarda meydana gelecek bir sızıntı motorun fazla ısınmasına neden olabilmektedir,

 

Uydun devirde kullanılmayan araçlarda arızalar oluşabilmektedir.

 

Örnek verilecek olursa; Antalya ilinde yolda kalan bir sürücü Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetine başvuru yaparak bu durumdan kurtulabilmekte ve seyahatine devam edebilmektedir. Böylece aracında meydana gelen arıza giderilene kadar beklemekten kurtulacak ve zaman kaybı yaşamayacaktır.