Antalya Araç Kiralama Antalya' da Gezilecek Yerler Antalya Araç Kiralama Antalya' da Gezilecek Yerler - 5sCarRental

Blog

Antalya Araç Kiralama Antalya' da Gezilecek Yerler


Antalya Araç Kiralama Antalya' da Gezilecek Yerler

Turistik Bölge Gezilerine, Antalya Araç Kiralama

Uzun yıllardır Türkiye'nin turizm merkezi olan Antalya; Plajları, Antik kentleri, doğal güzellikleri, müzeleri ve tarihi eser bütünüyle gezip tanımak içinse eşsiz fırsatları sunar. Bu fırsatların arasında yer alan araç kiralama içinse 5S CarRental hizmet sağlamaktadır.

Sahil, Plaj ve Koylar İçin Araç Kiralama

Antalya'da bulunuyorsanız muhakkak ki sahil, plaj ya da koyları gezmek isteyebilirsiniz, hatta hepsine de gitmek isteyebilirsiniz. Bu kapsamda Antalya araç kiralama hizmeti doğru bir tercih olacaktır. Özellikle bazı plaj ve koylar vardır ki muazzam görüntüsüyle hayranlık bırakacak niteliktedir. Ancak herhangi bir araç olmadığından dolayı gezip görmeniz pek de mümkün olmayabilir. Bazen yakın olabilen, bazen de uzak olabilen(zor koşullarda ulaşım imkanı bulunan) plaj, koy ve sahiller bulunur, ancak geneli için Antalya araç kiralama gerekebilmektedir.

1. Mermerli Plajı

Falezin arkasında yer alan bu plaj eskiden kadınlar plajı olarak kullanılmış, sonrasında herkese açık plaj olarak kullanılmaya başlanmış. En güzel koy manzarasına sahip bir mekan olarak yazın akınla turist ağırlamaktadır.

2. İnciraltı Halk Plajı

Antalya merkezinde yer alan İnciraltı Halk Plajı, eskiden bilinen bir plaj iken artık sakin bir plaj olarak kullanılmaktadır. Belediye işletmesine ait bu plaj, kafa dinlenmelik nadir mekanlardan da biridir.

3. Olimpos

Hem Olimpos hem de Çıralı olarak bilinen bu plaj Olimpos Dağı'nın arkasında yer almasıyla ismini almıştır. Doğal unsurları ve sakin bir plaj olmasıyla muhakkak tercih listesine alınabilir bir yerdir. Ayriyeten Caretta carettalar da bu plajda sıklıkla görülmesiyle meşhurdur.

 Birbirinden ayrıcalıklı unsurları ile yer alan plajlar için Antalya araç kiralama sağlayarak, plajlara şemsiye ve sandalye ile yolculuk yapabilirsiniz. Yeri geldiğinde merkeze yakın olsa da ulaşım imkanı kolay olmadığından plajlar için doğru kaynak olarak araç kiralama tercih edilmelidir. Plajlarda olduğu gibi Antalya'yı özel kılan bir diğer faktör, Antik kentleri için de Antalya araç kiralama sağlanması gerekebilmektedir.

Antik Kentler İçin Araç Gereksinimi

Bilindiği üzre Antalya birçok doğal güzelliği ile tanınmış bir merkez olmasıyla birlikte, ilgi çekici antik kentlere de ev sahipliği yapmaktadır. Gerek harikulade fiziki görünüşü gerekse de muazzam hikayeleri ile tarihin en inanılmaz olaylarına şahit olmuş Antik kentleri, Antalya merkezinde uzak kalabilmektedir. Havalimanından Antalya merkeze gelenler, Antalya araç kiralama neticesinde ulaşımı biraz meşakkatli olan Antik kentleri ziyaret edebileceklerdir.

1. Arykanda Antik Kenti

Bölgesinde en eski şehirlerden biri olarak bulunan Arykanda, Finike'ye 30 km uzaklığında bulunur. Tarihi Anadolu'ya temas ettiği için oldukça ilgi gören bir antik kenttir. Bu antik kent tamamı için kazı çalışmaları sürse de bugüne değin tamamlanan çalışmaları kat kat şeklinde teraslara kurulmuştur. Muhakkak ki gezilmesi gereken bu kent için Antalya araç kiralama hizmeti gerekebilmektedir.

2. Aspendos Antik Kenti

Bu kent tam teşekküllü korunan bir kenttir. Roma Dönemi tiyatrosunu andıran yapısı itibari ile oldukça da ünlü olmaktadır. Her yaz akın eden turistlerin ilgi odağında bulunan bir kenttir. Günümüze değin pek de hasar almayarak ulaşması neticesinde diğer kentlere nazaran restore çalışmaları daha az görülmektedir. Tamamı ile orijinal unsurları barındıran Aspendos Antik Kenti, Antalya-Alanya karayolunun 40-50 km. kuzeyinde yer alır. Her ne kadar ulaşım zor olsa da muhakkak ki görülmesi gereken bir şehirdir. Antalya araç kiralama ile gerek turist olarak gerekse de yerlisi olarak Aspendos ziyaret edilebilir.

3. Letoon Antik Kenti

Antalya Kaş'a 51 km uzaklıkta yer alır. Restore çalışmaları neticesinde onarılmış eserler bu kentte barınmaktadır. Antalya turizmine oldukça fazla katkısı bulunan bu kent, çeşitli tarihi eserleri de bünyesinde barındırır. Şayet bir gezi rehberi oluşturduysanız bu rehberde Letoon Antik Kenti için tam gününüzü ayırmanız doğru bir çözüm olacaktır. Diğer antik kentlere nazaran daha ilgi çekici detayları barındırır. İlaveten bu kentin hikayesi de ilgiyi üzerine çeken bir başka detay olmaktadır.

4. Limyra Antik Kenti

Limyra Antik Kenti ziyareti için havalimanından sonra Antalya araç kiralama ile ilk gezi noktası olabilir. Finike'de yer alan bu kentin gerek anıtsal mezarlık gerekse de pek çok su kaynağını barındırması açısından gezi rehberinde başlarda yer alabilir. Araç kiralayarak Limyra Anti Kenti ziyaret edebilir ve hikayesine tanıklık edebilirsiniz.

5. Melanippe Antik Kenti

Melanippe Antik Kenti dendiğinde akla ilk gelen şeylerden biri de Korsan Koyu'dur. Bu antik kentin limanı olarak bulunan koy, korunaklı doğal bir liman olarak da nitelendirilir. İhtişamlı hikayesi ile turistlerin ilgisini çekmeyi başaran bu kent Antalya merkezine biraz uzak kalmaktadır. Ancak bu kentin ihtişamından faydalanmak isteyen için ulaşım sorunu, araba kiralamayla giderilebilir.

Tarihi eserlere dahil olan bu antik kentlerin tamamı için ziyaret gerektiğinde turistler havalimanından sonra, Antalya araç kiralama hizmetinden faydalanarak kentleri ziyaret etmektedir. Diğer yandan araç kiralama gereksinimi duyulan bir başka unsursa Antalya'nın doğal güzellikleridir. Birbirinden özel doğal unsurları ile Antalya'da gezi rehberi oluşturanlara da araç kiralama faydalı olacaktır.

Antalya'nın Doğal Güzellikleri İçin Araç Kiralama

Antalya'nın birçok doğal güzelliği neticesinde tatil beldesi olarak bulunur. Öyle ki doğal güzellikleri en iyi şekilde barındıran kaynaklar da Antalya dışında nadir görülür. Doğal güzellikleri; Şelaleleri, kanyonları ve çeşitli doğal unsurları ele alındığında Antalya gezisi rehberinde mutlak suretle başlarda yer alabilir. Gezilip, görülmeye değer olan doğal güzellikleri Antalya araç kiralama ile şu şekilde yer almaktadır;

1. Düden Şelalesi

Birçoğumuzun bildiği Düden Şelalesi Antalya merkeze çok yakın konumda yer alır. Özellikle Düden Şelalesi vakti olmayan yada ulaşım sorunuyla uğraşmak istemeyenler için ilk gezi noktaları arasındadır. Ayriyeten bütün doğal güzellikleri tanımak amacıyla gezi rehberi bulunanlar için de ilk gezi noktası olarak yer alabilmektedir. Ancak her ne kadar yakın olsa da yaz mevsiminde ulaşım sorun haline gelebilir, Antalya araç kiralama için araç alınması durumunda Düden Şelalesi ile birlikte birçok doğal güzellikler de keşfedilebilir.

2. Manavgat Şelalesi

Antalya'ya gelip de Manavgat Şelalesi'ne uğranmadan gidilmez! Her yıl milyonu aşan ziyaretçisi ile ün kazanmış bu şelale, Antalya'ya 75 km uzaklıkta yer alır. Merkezde bulunan veyahut havalimanında bulunanlar için araba gerekebilir. Bu şelaleye giderken de yolda karşılaşılan diğer eşsiz güzelliklere de şahit olabilmek için araç kiralamak gerekebilmektedir.

3. Göynük Kanyonu

Antalya - Kemer'in en popüler gezi rotalarından biridir. Kanyonun eşsiz manzarayı ortaya çıkarıyor olması hemen hemen herkesin ilgisini çekebilecek niteliktedir. Kanyonun kaynakları gerek doğal gerekse de yapay(gölet) olarak eşsiz renkleri barındırıyor. Merkezden uzak konumda bulunması, dolayısıyla araç gereksinimini de ön plana koymaktadır. Antalya araç kiralama ili üzerinde tamamlanarak Beydağları takip edilir. Kanyonun eşsiz manzarası için yola çıkıldığında, yol üzerinde diğer eşsiz güzellikleri de görerek kanyona ulaşırsınız.

Tıpkı belirtilen; Doğal güzellikleri, müzeler, koylar, tarihi eserler ve antik kentler gibi Antalya'da yer alan gezilip, görülmesi gereken pek çok yer için araç kiralamak gerekebilir. 5S CarRental olarak kiralama için en uygun araçlar bulundurulur, Antalya ili itibari ile hizmet verilir