Trafikte Harcanan Zaman – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Trafikte Harcanan Zaman – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Trafikte Harcanan Zaman – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama


Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Trafikte Harcanan Zaman – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Birçok insan geçinebilmek için çalışmaktadır. Geçimin iyice zorlaşmasından kaynaklı olarak zaman çok önem taşımaya başlamaktadır. İnsanlar bir güne sığdırılabilecek her şeyi sığdırmaya çalışmaktadırlar. Bundan kaynaklı evlerine en yakın yerlerde çalışmak isterler.

 

Ancak herkes o kadar şanslı olamayabilir. Şehrin bir ucundan diğerine gitmek zorunda kalmak toplu taşıma araçları ile bazen çok yorucu olabilmektedir. Kişisel aracınız olsa bile eğer ki çok kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız bu biraz hatta birazdan fazla işkence haline gelebilir. Örneğin Ankara’da yaşayan biri Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden araba kiralayarak toplu ulaşıma binmekten kurtulsa bile kentin trafiği sürücüyü yormaktadır. 

 

Dünya üzerinde insan nüfusu gitgide artmaktadır. Herkes artık kendine ait bir aracı olsun istemektedir. Çünkü normal şartlarda trafiği çok olmayan bir şehirde yaşıyorsanız 45 dakika içerisinde varacağınız konuma özel aracınız ile 25 ile 30 dakika arasında varabilirsiniz. İnsanlar vaktin yolda geçmesini istemedikleri için de bu seçeneği seçerler. 

 

 Trafik ile Çıldırmak Üzereyiz

 

Çok fazla insan çok fazla özel araç demek oluyor haliyle. Bu da çok fazla trafik demektir. Belediyeler ne kadar geniş yol yaparsa yapsın ki 3 şerit önceki senelerde çok büyük gözükmekteydi, insanları trafikten uzaklaştıramamış oluyor. 

 

İnsanlar trafikte bazen o kadar zaman geçiriyorlar ki artık ömürlerinin neredeyse üçte birini yolda harcıyorlar. Sürücüler ve araçlar için kimi zaman bu çok da sağlıklı olmamaktadır. Araçlar dur kalk yapmaktan zarar görmekte ve bu da ciddi maliyet zararlarına neden olmaktadır.

 

Türkiye’de bir çalışan ise haftada ortalama 7,5 ila 9 saatini trafikte geçirmektedir. 

 

Trafiği En Yoğun Olan İller

 

İstanbul

 

Bu kadar aracı bu kadar insanı hasta eden trafiğin en çok yaşanıldığı il Türkiye'de kuşkusuz ki İstanbul’dur. İstanbul içerisinde yaşayanlar ya da İstanbul'a iş veya tatile gelenler İstanbul'un trafiği yüzünden kelimenin tam anlamıyla delirecek duruma geliyorlar. 

 

Bu şehirden Ankara'ya giden sürücüler Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yapmaya çekinebilirler belki ama çekinmesinler. Çünkü İstanbul'dan geldikleri Ankara şehrini trafiği onlara daha rahat gelecektir. 

 

Sürücü Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yaptığında hem araçların o sağlam kalışını fark edecektir hem de huzurlu ve mutlu bir şekilde araç kullanacaktır. Emin olun sürüşün keyfini yeniden hatırlayacaksınız. 

 

İstanbul ile Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi sonrasında zaten sürücüler araç kiralama işlemini tercih edeceklerdir. 

 

Ankara

 

İstanbul'dan sonra trafik konusunda Başkent olan Ankara yer almaktadır. Ankara İstanbul'dan sonra çok fazla trafik içermemekle birlikte bazı saatlerde duracak bir trafiği olmamasıyla gün içinden daha yavaş bir ulaşıma neden olmaktadır. 

 

İstanbul ile kıyaslandığında İstanbul'daki 30 dakikalık bir mesafeyi Ankara içerisinde 15 dakikada ulaşabilirsiniz. Tabii ki diğer illere göre bu bile fazla olmaktadır.

 

İzmir

 

İstanbul ve Ankara dan sonra yine büyük bir il olan İzmir 3. sırayı almış bulunmaktadır. Yine Ankara ile kıyaslarsak bir sürücü İzmir'den Ankara'ya uçuş yapıp Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yapması durumunda İzmir'den biraz daha kalabalık olan Ankara içerisinde biraz zorlanabilir.

 

Ancak Ankara İzmir'e göre büyük bir şehir olmasından kaynaklı gezilme amacı ile gelindiğinde ulaşım olarak uçaktan indiğinizde Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama tercih edilmesi daha doğru olur. 

 

Bursa

 

Trafiği en yoğun olan 4. ilimiz ise Bursa'dır. 

 

Adana

 

5. sırada olan ilimiz kebabı ile ünlü Adana'dır.

 

Mersin

 

6. sırayı ise Mersin ilimiz almaktadır.

 

Gaziantep

 

7. sıradaki ilimiz Gaziantep.

 

Antalya

 

8. sırayı Gaziantep ile paylaşan ilimiz Antalya'dır.

 

Kayseri

 

9. sıra Kayseri'dedir.

 

Konya

 

10. sıra Konya ilimizdedir.