Araç Kiralama Şartları Nelerdir? - Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama

Araç Kiralama Şartları Nelerdir? - Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Kiralama Şartları Nelerdir? - Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama


Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama

Araç Kiralama Şartları Nelerdir? - Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama

 

Artan otomobil fiyatları ve vergi masrafları sebebiyle son yıllarda araç kiralama seçenekleri sıklıkla tercih edilmeye başlandı. Hal böyle olunca da araç kiralama seçenekleri neleri içeriyor? Araç kiralama şartları nelerdir? Araç kiralama için ne gerekli? Gibi sorular internet üzerinden sorgulanır oldu. Bu yazımız da bu soruları sizler için cevapladık.

 

 Araç Kiralama Sürücü Yaşı Nedir?

 

Artan talep ve yoğunluk üzerine araç kiralama firmaları olarak oldukça farklı uygulamalara gündeme alındı. Eskiden çok fazla seçeneğin de bulunmadığı sektörde şu anda pek çok model ve seçenek sunulabilmektedir. Tüm bu avantajlardan yararlanmak ve ulaşım derdinden kurtulmak için uzun yol, günlük veya uzun dönem araç kiralamak için yaş sınırı 21 olmalıdır. Araç kiralama firması olarak 21 yaş ve üstü gruplara dilediği aracı kiralamak için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmamızın deneyimli personeli ile iletişime geçmeniz yeterlidir.

 

 Araç Kiralamak İçin Ehliyet Süresi Önemli Mi?

 

Araç kiralamak için ehliyetinizin 2 yıllık olması şartı aranmaktadır. Şayet büyük tip araç veya yüksek fiyatlı lüks araç kiralamak istiyorsanız minimum 3 yıllık ehliyet şartı aranmaktadır. Ayrıca ek sürücü kullanımı istiyorsanız Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmamıza önceden bildirmek koşulu ile sözleşmeye kullanıcı ismi eklenmesi suretiyle iki kişi tarafından araç kullanılabilir. Kira sözleşmesine adının eklenmesi kaskoya eklenmesi anlamına gelir.

 

 Araç Kiralama Kilometre Sınırı Nedir?

 

Kiralanacak araç için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak sınırsız kilometre olarak hizmet vermekteyiz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmetleri veren firmamız 5s CarRental ile kilometre sınırı olmadan ülke sınırları içerisinde dilediğiniz yere seyahat edebilirsiniz. 

 

 Araç Kiralama Ödeme Seçenekleri

 

Firmamız deneyimli müşteri temsilcileri ile iletişime geçmeniz ve Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama modelleri arasında kendinize uygun bir modele karar vermeniz halinde ödeme için kredi kartı seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Ancak kredi kartına provizyon ve findeks sorgusu onayı alınması Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmamızın zorunluluğudur. Yine araç kiralama seçenekleri için başvurmuş iseniz öncelikle karar verdiğiniz araca depozito yatırım zorunluluğu bulunmaktadır. Depozitonuz aracın teslimi sırasında yapacağınız ödemeden düşülmek üzere tahsil edilmektedir. Findex raporu da firmanız ve şahsi başvurunuz olduğunda firmamız tarafından istenmektedir.

 

 Kasko / Sigorta Zorunlu mu?

 

Kiralık araç söz konusu olduğunda Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarının tümünde kasko bulunduğunu söyleyebiliriz. Tabi kasko şartlarını sürücü olarak bozmuş olmamak şartı da burada önemlidir. Aracın kullanımı sırasında alkollü veya uyuşturucu madde alımı söz konusu olursa sigorta geçerliliği kalmaz. Sigortanın geçerliliği için kaza sonrası raporların tutulması ve 48 saat içinde kiralanan firmaya teslimi önem arz etmektedir.

 

 Araç Teslim ve İade Şartları

 

Araç kiralama firmaları arasında bu durum farklılık göstermektedir. Kimi firmalar belirlenen adrese getirir belirlenen adresten teslim alır. Kimi firmalar Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama havalimanından teslim etmek suretiyle müşteriye en yakın yerden alır. Bunun için şartları firma ile konuşmakta yarar vardır. Firma ile bu konuda anlaşma sağlanması önemlidir. İşiniz bittiğinde bir de firmaya aracı teslim etme sıkıntısına düşmemek için baştan konuşmakta yarar vardır.

 

 Yakıt

 

Yakıt deposu Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak dolu verilir dolu istenir. Kimi firmalar farklılık gösterse de müşteri memnuniyetini ön planda tutan firmamız bu noktada inceliği ön planda tutmuş araç kiralayan bir müşterinin ilk işinin benzinliğe gitmek olmasının önüne geçmek istemiştir. Kimi firmalar ise yakıt deposu hangi seviyede ise yine o seviyede olması yönünde anlaşma sağlar. Şayet aracın tesliminde eksiklik olursa firma ücretin tahsisi için iletişime geçecektir. Ancak seviyeden daha yüksek yakıt seviyesi olması durumunda şirket ekstra olarak geri müşteriye ödeme gerçekleştirmez.

 

 Araç Kiralama Fiyatları

 

Araç kiralama da uygun fiyat için en etkin yöntemlerden bir tanesi erken rezervasyondur. Diğeri ise uzun dönem araç kiralama seçeneğidir. Firmamız bünyesinde firmalara ve kişilere özel uygun fiyatlı araçlar bulunmaktadır. Erken dönem rezervasyon avantajları da yine maliyet açısından oldukça uygun fiyatları içermektedir. Deneyimli müşteri temsilcilerimizle iletişime geçmek suretiyle erken rezervasyon filo araç kiralama gibi pek çok seçenek için sunulan avantajlardan yararlanabilirsiniz.