Araç Çalınırsa Ne Yapılmalıdır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Araç Çalınırsa Ne Yapılmalıdır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Çalınırsa Ne Yapılmalıdır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama


Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Araç Çalınırsa Ne Yapılmalıdır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Olmaz olmaz dememek lazım. Sonuç olarak insanların başına gelebilecek durumlardan biri de araçlarının çalınmasıdır. Araçların çalınması durumunda ise nasıl bir yol izlenmeli sürücülerin ve araç sahiplerinin bunu bilmesi gerekmektedir. 

 

Aracı kullanmak ya da araç sahibi olmak önemlidir tabi ki ancak en önemlisi araç üzerinde ya da araç üzerinde değil iken bir problem ile karşılaşılması durumunda sürücünün nasıl davranması gerektiğini bilmesi onun için çok büyük bir avantaj olması demektir. 

 

Örneğin şehirler arası yolculuk yapan bir yolcu hava yolu ile İstanbul ilinden Ankara iline gelen yolculuk eden biri Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak isteyebilir. Bu durumda Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketlerinden birini seçerek bir araç kiralayarak Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketinden uzaklaştığı ve park ettiği ilk yerde aracının çalındığını görmesi durumunda ne yapmalıdır? 

 

Araç çalınması durumunda yapılması gereken şeylerden bir tanesi araç Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketinden kiralanan bir araç olmasından kaynaklı, kiralanan şirkete bu durum bildirilmelidir. Gerek Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketi gerek ise sürücü daha sonra geriye kalan işlemleri yapmalıdır. 

 

 ÇALINAN ARAÇLAR

 

Aracınızın ya da sürüş yaptığınız aracın çalındığını fark ettiğiniz anda 155 Polis acil numarasını arayarak bilgi verilmelidir. Buna bağlı olarak ardından size en yakın polis karakoluna gidilmeli ve bu karakolda çalınan araç hakkında tutanak tutulması sağlanmalıdır. Bu tutanak içerisinde araç hakkında çalınması anından itibaren olan kısım hakkında bilgiler eksiksiz olarak verilmelidir. Kendinize gereksiz geldiğini düşündüğünüz bilgiler de dahil olmak üzere her şeyi paylaşmalısınız. Çünkü bu tutanakların eksiksiz bulundurulması durumunda aracın bulunma süresi daha kısalmış olur. 

 

 POLİSİN ÇALINAN ARACI ARAMASI

 

Polis karakoluna ve 155 Polis numarasına yapmış olduğunuz görüşmeler ve vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda anında Türkiye ülke sınırları içerisinde bulunan bütün karakollara bilgi dağılarak merkezlere bildirilir. Bu durumda Türkiye ülke sınırları içerisinde aracın görüldüğü ya da parça satımı yapılma durumuna karşılık bütün araç parça alım satım yapan yerlerle sürekli görüşme sağlanır. 

 

 SİGORTA ŞİRKETLERİNİN ÇALINAN ARAÇ İÇİN ARAÇ SAHİPLERİ İLE GÖRÜŞMESİ

 

Sürücülerin ve araç sahiplerinin en çok merak ettiği konular arasında bulunan aracın çalınması durumunda hangi koşullarda araç sigorta şirketinin ödeme yapacak olmasıdır. Araç sahipleri aracın çalındığına dair bilgisi sigorta şirketine bildirmelidir. Bildirim sonrası sigorta şirketleri aracın 45 gün içerisinde bulunabilme durumu adına beklemeye almaktadır.

 

Araç 45 gün içerisinde hala bulunamamış ise bu durumda araç sahiplerinden aracın bulunamadığına dair polisten gerekli belgeleri toplayıp göndermeleri istenir. Bu belgeler sigorta şirketinize iletilmesi durumunda 30 gün içerisinde araç sahibine sigorta şirketi tarafından ödeme yapılmaktadır. 

 

Bazı durumlarda ise sigorta şirketleri olası bir dolandırıcılık durumu yaşamamak adına araç sahibine ödeme yapmamaktadır. Bu durum örneğin araç sahibinin ihmalkarlığı sonucu aracın çalınması durumu yaşanmış ise sigorta şirketi araç sahibine ödeme yapmamaktadır. Araç anahtarının bir yerlerde unutulması durumundan araç çalınıyor ise bu durum sürücünün ya da araç sahibinin ihmalkar davranışından kaynaklanır. Bu durumda sigorta şirketi ödeme yapmamaktadır. 

 

 ARACINIZI SİZ BULURSANIZ NE YAPMALISINIZ?

 

Aracınızın çalınması durumundan sonra aracınızı bir mahalle, sokak içerisinde ya da bir alışveriş merkezi garajında görmeniz durumunda araca kesinlikle dokunmamalısınız. Direkt olarak polisi arayarak çağırmalısınız. Araç üzerinde parmak izi arayışı olacaktır. Bu durumda araca siz dokunduğunuz anda sizin parmak iziniz de işleyecek ve aracınızı çalan kişinin bulunması durumu zorlanacaktır. 

 

Bu durumda Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yapan sürücü Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketinden kiralamış olduğu aracı çaldırması durumunda nasıl davranılacağını da bilmesi çok önem arz etmiş olur.