Kör nokta uyarı sistemi nedir, nasıl çalışır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

- 5sCarRental


Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Kör nokta uyarı sistemi nedir, nasıl çalışır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Teknoloji geliştikçe araçlarda bulunan sistemler de gelişmektedir. Araç kullanımını kolaylaştırmaktadır. Özellikle son 20 yılda bu teknolojiler daha da hızlanmıştır ve çoğu araçta yerini almıştır. Araç ve insan güvenliği için çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Kör nokta uyarı sistemi de bu sistemlerden biridir. Araçlarda kör nokta uyarı sistemlerinin bulunması araç seçiminde önemli bir kriterdir. Bu konuda Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarından kiralayacağınız araç ile güvenli sisteme sahip olabilirsiniz.

 

 Kör Nokta Uyarı Sistemi Nedir?

 

Araçlarda bulunan farklı aynalar ile otoyolda giderken birçok noktayı görmek mümkündür. Ancak birkaç nokta vardır ki görmek imkansız ya da hareket halindeyken çok zordur. Bu noktalara kör nokta denmektedir. Özellikle trafikte sollama yaparken bu noktaların görülememesi büyük bir sorundur. Kazalara neden olabilmektedir. Aynalar ile görülmesi imkansız olan noktaların görülmesini sağlayan sisteme kör nokta uyarı sistemi denmektedir. Kör nokta uyarı sisteminin temelinde optik bilimi bulunmaktadır. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti ile kiralayacağınız araçta bu sistemin olması güvenliğiniz açısında önemlidir. 

 

 Kör Nokta Uyarı Sistemi Ne İşe Yaramaktadır?

 

Kör nokta uyarı sisteminin geliştirilmesinin amacı, aynalar ile hiçbir şekilde görülemeyen noktaların görülebilmesini sağlamaktır. Böylece kazalara engel olmaktır. Bu sistem ile aynalar ile görülemeyen bölgeler, radar, sensör ya da kamera sistemleri ile algılanmaktadır. Sürücüye uyarı vermektedir. Şerit değiştirme sırasında meydana gelen çoğu kaza bu noktalar sebebi ile meydana gelmektedir. Geliştirilen sistem ile kazaların büyük çoğu engellenmiştir.

 

 Kazaların Azalması

 

Kör nokta uyarı sistemi, ilk kez 2003 yılında geliştirilmiştir. Bu sistemi geliştiren firma ise Volvo'dur. Geliştirdikleri sistem, ufak yapılı ve ince araçları dahi algılayabilmekteydi. Sistemin faydaları son 10 yılın kaza istatistiklerine de yansımıştır. İstatistiklere göre kaza oranlarında neredeyse yüzde yetmiş oranında azalma gerçekleşmiştir. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmalarda bu sistemi kullanan araçları tercih edebilirsiniz. 

 

 Kör nokta sistemleri genel olarak iki farklı teknoloji ile çalışmaktadır.

 

 Aktif Kör Nokta Uyarı Sistemleri Nasıl Çalışır?

 

Bu tür sistemlerde genel olarak dış dikiz aynalarının ya da arka tamponların yakınında monte edilmiş cihazlar bulunmaktadır. Monte edilmiş cihazlar elektromanyetik dalgalar göndermektedir. Radar dalga boyları ya da bilgisayarla işlenmiş görüntüler, dijital kamera ile alınmaktadır ve analiz edilmektedir. Alıcılardan birine çok yaklaşan başka bir araç ya da cisim olursa, sistem sürücüye uyarı vermektedir. Bu uyarı ses ya da ışık ile olabilmektedir. Kör nokta uyarı sisteminin nasıl çalıştığını Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firma yetkililerinden öğrenebilirsiniz.

 

 Bu tür uyarı sistemi her araçta mevcut değildir. Ancak isteğe bağlı olarak taktırılabilmektedir.

 

 Pasif Kör Nokta Uyarı Sistemi Nasıl Çalışır?

 

Bu tür sistemler basit bir teknolojiye sahiptir. Normal aynanızın köşesine takılan farklı bir çeşit ayna ile bu sistem oluşturulabilmektedir. Aracınızda bu aynadan bulunmasa dahi sizler yine isteğe bağlı olarak taktırabilmektesiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmalardan kör nokta uyarı sistemine sahip otomobilleri tercih ederek güvenle yolculuk yapabilirsiniz. 

 

 Kör Nokta Uyarı Sisteminin Önemi Nedir?

 

Kör nokta, insan hatası ile oluşan bir unsur değildir. Bu yüzden sistem, araçlardaki büyük bir eksiği kapatmaktadır. Kazaların önüne basit bir teknoloji ile geçmektedir. Sistemin kullanılmaya başlanmasından önce, kör noktalardan yaklaşan cisimler için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktu. Ancak kör nokta uyarı sistemi ile bu büyük sorun çözülmüştür. Bu konuda Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile güvenli sisteme sahip olabilirsiniz.

 

 Araç Alımı

 

Yeni araç alırken ya da araç kiralarken de bu özelliklere mutlaka dikkat edilmelidir. Kör nokta uyarı sisteminin bulunup bulunmaması çok önemlidir. Araç bu teknolojiye uyumlu olmalıdır. Bu tür araçlarda sistem bulunmasa dahi sizler daha sonra taktırabilirsiniz. Ancak tercihiniz orjinal sisteme sahip olan araçlar olmalıdır.