Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama 4 Mevsim Lastiğin Avantajları ve Dezavantajları – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

4 Mevsim Lastiğin Avantajları ve Dezavantajları – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama


Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

4 Mevsim Lastiğin Avantajları ve Dezavantajları – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren bir firmadan kiraladığınız araçta dört mevsim lastiklerin takılı olması mevsime göre size avantaj ve dezavantaj sağlayacaktır. Sürüşünüz için dört mevsim lastiklerin özelliklerini bilmeniz faydanıza olacaktır. 

 

Araç kullanımı herkesin kolaylıkla öğrenebileceği bir bilgidir. Bir kaç kurs, bir kaç kez ders görmek ve sınava girmek... Herkes rahatlıkla bunları yapabilmektedir ancak önemli olan ise sürücünün araç üzerinde oluşabilecek her soruna kısa sürede yanıt verebilmesi ve araç için alacağı seçeceği her hangi bir eşyanın araca uygun olup olmadığını bilmesi gerekmektedir. 

 

Belirttiğimiz gibi herkes araç kullanabilir ve araç satın alabilir. Ancak bir lastik seçerken aracı için en uygunun olanını bilmiyor ise bu sürücünün boştan yere birçok kez parasının harcanıp gideceği ve bu heves ile almış olduğu eşyaları araç üzerinde kullanamaması demektir. 

 

Üstelik tek seçenek araç satın almak değildir. Günümüzde araç kiralanabilir ve bu o kadar da zor değildir. 

 

Örneğin bir kişinin şehirler arası bir yolculuk yaptığını düşünelim. Bu kişi en kısa şekilde gidebilmek adına hava yolunu seçecektir. İstanbul ilinden Ankara iline uçuş yolculuğu sonrası Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak isteyebilir. Bu araç seçimleri olacaktır. Araç seçeneği daha fazla olan Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketleri bu konuda daha avantajlı olacaktır. Aracını seçmiş olduğu Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketinden kiralayan sürücü ise kullandığı araçtan her yönden mutlu olmak ister. 

 

Sürücü aracını kiraladığı zaman eğer ki o araç üzerindeki lastiklerin o araç için uygunluğunu bilmez ya da kışın ortasında yazlık lastik takılı bir aracı Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren bir firmadan kiralamış ise sürücünün hayatı tehlikeye girebilmektedir.

 

 LASTİK TÜRLERİ 

 

Kısaca lastik çeşitlerinden bahsetmek gerekir ise;

 

Yazlık Lastikler

 

Yaz koşulları içerisinde ve kış ayı hariç bütün mevsimlerde dış desenleri ve kauçuk bileşimi ile aracın yola tutunmasını sağlamaktadır.

 

Kışlık Lastikler

 

Yağmurlu, buzlu, karlı yani soğuk ve kaygan zeminlerde yol tutuşunu sağlayan ve daha derin desenlere sahip olan lastiklerdir. 

 

Dört Mevsim Lastikler

 

Dört mevsim lastikleri üreticiler tarafından ortalama sürücüler için üretilmiştir. Ne yaz lastiği kadar az derinliğe ne de kış lastikleri kadar fazla derinliğe sahiptir. Orta derinlikte desenleri bulunmakta olan lastiklerdir.  

 

 DÖRT MEVSİM YAZ LASTİKLERİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

 

Yaz ve kış lastiklerinin kullanılmadığı insanların genellikle "kışlık lastikleri taktırma zamanı geldi mi ki?" diye kendilerini sorguladığı zamanda kullanılan lastiklerdir. Mevsim geçişlerinde kışlık ve yazlık lastiklerin heba olmaması için üretilen ara mevsim lastikleridir. 

 

Islak kuru ya da hafif kış koşulları olan zeminlerde kullanılabilmektedir. Bu tarz koşullarda kullanıldıklarında ise uzun ömürlüdür.

 

Kış lastiklerine göre daha az yoğunlukta dişleri bulunan ama yaz lastikleri kadar az derinlikte olmayan diş derinlikleri bulunan lastiklerdir. 

 

Dört mevsim lastiklerini satın alırken lastik üzerinde M+S ifadesi ve bunun yanında kar tanesi işaretinin lastiğin yanak kısmında bulunması beklenir.

 

 DÖRT MEVSİM LASTİKLERİN DEZAVANTAJLARI

 

Bu lastikler yere tutuşu yaz lastiklerine göre daha çok olduğundan dolayı yaz lastiklerine nazaran daha çok yakıt harcamaktadır. Fazla sıcak olan hava koşullarında kullanılması durumunda yol tutuş performansı zayıftır. Viraj alma konusunda ise dört mevsim lastikleri yaz lastiklerinde olduğu gibi bir performans gösteremez.

 

Bir kişinin şehirler arası bir yolculuk yaptığını düşünelim. Bu kişi en kısa şekilde gidebilmek adına hava yolunu seçecektir. İstanbul ilinden Ankara iline uçuş yolculuğu sonrası Ankara Esenboğa havalimanı'ndan araç kiralama işlemi yapmak isteyebilir. Bu araç seçimleri olacaktır. Araç seçeneği daha fazla olan Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketleri bu konuda daha avantajlı olacaktır.

 

Aracını seçmiş olduğu Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketinden kiralayan sürücü ise kullandığı araçtan az yakıt yakmasını ve yüksek, güvenilir bir performans göstermesini ister. Bu da mevsime göre değişmektedir. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmalardan kiraladığınız araçta mevsime uygun lastik takılı olduğundan emin olmanız gerekmektedir.