Araç Sınıfları Nasıl Sıralanmaktadır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Araç Sınıfları Nasıl Sıralanmaktadır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Sınıfları Nasıl Sıralanmaktadır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama


Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 Araç Sınıfları Nasıl Sıralanmaktadır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarında her segment ihtiyacınıza uygun araç seçeneklerini tercih edebilirsiniz. 

 

Araç seçimi sürücü için çok önemlidir. Uzun bir süreç için araç kiralamak ya da satın almak isteyen sürücülerin hangi amaçla hangi özellikte araç kullanabileceği ise bu sınıflandırma yani araç segmentleri sayesinde kolaylaşmıştır. Araç sınıfları ve segmentlerinin ne anlama geldiğinin bilinmesi sürücünün uzun süreli var olan milyonlarca araç arasından seçim yapması yerine daha az araç arasından seçim yapmasını sağlamaktadır. 

 

Araç segmentleri ve sınıflandırması aracın çok daha rahat bulunması ve özelliklerinin açıklanması konusunda çözüm sağlamak amacı ile ortaya çıkarılmıştır. Kapasitesi ve kullanımına bağlı olarak sınıflara ayrılan araçlar satın alınırken ya da kiralanırken hem alıcıyı ya da kiracıyı hem de satıcının işini çok daha hızlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlamaktadır. Segment ve sınıf özelliklerini bilen sürücüler çok daha kolay bir şekilde araç eleme yapabilir ve bu sayede istediği araca çok daha kolay ulaşabilmektedir. 

 

Örneğin İstanbul ilinden Ankara iline gelen bir yolcu inişi sonrasında Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yapmaya karar vermiş olsun. Bu sürücü Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketleri arasından birini seçer ve içeri girer. Araçlar arasından hangisini seçeceğine araç segmentlerini sorarak ya da bunu bildiği için çok rahat bir şekilde seçerek yapmaktadır. Bu aracı Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketi yüksek bir fiyat verse bile sürücü aracın fiyatını zaten önceden tahmin etmektedir. 

 

 A Segmenti Araçlar

 

370 cm'den daha küçük boya sahip olan araçlardır. Bu araçların diğer bir adı ise mini araçtır. Baş diz mesafesi küçük ve araç gövdesi kısadır. Uzun yolculuk yapmak isteyen sürücüler için tercih edilmemektedir. Araçlar fazla ekonomik olması nedeni ile şehir arabası olarak adlandırılır. Bu sınıfa örnek verilecek olursa ise Fiat 500, Citroen C1 verilebilir. 

 

İstanbul'a yolculuk yapan uçuş yolcusu iniş sonrası Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketi seçimi sonrası sırada Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak kalır. Şehir içerisinde ekonomik ve şehir trafiği için uygun bir araç seçmek ister ise Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralamaişlemi sırasında A sınıfı araçları seçebilir. 

 

 B Segmenti Araçlar

 

A sınıfı araçlar ile benzerlik göstermektedir. Farklı olarak daha ağır gövde yapıları bulunur. Clio, Seat İbiza, Polo araçlar örnek verilebilir. 

 

 C Segmenti Araçlar

 

Bu segment Türkiye içerisinde en çok tercih edilen ve buna bağlı olarak en çok üretimi sağlanan segmenttir. Araçlar boyutları sayesinde aileler ve bireyler tarafından tercih edilmektedir. 

 

İstanbul'a iniş yapan uçaktaki yolcu indiği Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak istediğinde ailesi yanında ise en rahat kullanım sağlayacağı araç olarak Ford Focus'u seçebilir. Volkswagen Golf, Nissan Qashgai gibi araçlar C segmentine girmektedir. 

 

 D Segmenti Araçlar

 

Mazda 6, Volkswagen Passat, Opel Vectra, Honda Accord gibi örnekler D segmenti araçlara örnek verilebilir. 

 

 E Segmenti Araçlar

 

 Audi A5, Mercedes E Serisi, BMW 5 Serisi, Chrysler 300 gibi araçlar E segmentine örnektir. 

 

 F Segmenti Araçlar

 

 BMW 7 serisi, Mercedes S sınıfı araçlar ve Audi 8 E segmenti araçlara örnek verilmektedir. 

 

 G Segmenti Araçlar

 

 Lamborghini, Maserati gibi araçlar örnektir. 

 

 M Segmenti Araçlar

 

 Fort C-Max, Opel Zafira ve Citroen Picasso popüler M segment araçlardır. 

 

 J Segmenti Araçlar

 

Arazi tipi spor araçlardır. Hem bir spor araç performansı hem de arazi araç performansı sağlamaktadır. Bu sayede hem hızlı hemde kuvvetli araçlar olmasını sağlamaktadırlar. Sports Utility Vehicle yani diğer bir adı ile SUV araçlar yakıt tüketimi yüksek olması ile modeller son dönemlerde daha ekonomik olmaları amacı ile 4 çeker araçlar yerini 2 çeker araçlara bırakmaya başlamıştır. Kendi içlerinde farklı kırılımlara sahiptir. Bunlar küçük SUV, orta SUV, geniş SUV ve premium SUV'dur. SUV modellerine örnek olarak Kia Sportage, Range Rover modelleri verilebilir.