Geri Görüş Kamerası Nasıl Kullanılır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Geri Görüş Kamerası Nasıl Kullanılır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Geri Görüş Kamerası Nasıl Kullanılır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama


Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Geri Görüş Kamerası Nasıl Kullanılır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Araç kullanan hatta sürücü belgesi almaya çalışan her kişinin en çok tedirgin olduğu durum geri hareket etmektir. Bunun nedeni insanların dönmesi zor ve görüşünün net olmamasıdır. Yani ön camdan görünen kadar net ve hakimiyet sağlanmış bir şekilde araç gerisini görememekteyiz. 

 

Park etmek, geri geri gitmek yeni sürücüler için çok zorlayıcı olmaktadır. Hatta yıllardır araç kullanan kişiler bile çok zorlanmaktadır. Her aracın belirli boyutları olmaktadır ancak küçük araç kullanan kişiler büyük araç üzerinde daha dikkatli davranırlar. 

 

Park edebilmek adına teknolojinin de gelişmesi ile birlikte araç içerisinde çok daha rahat kullanım sağlayan teknolojik aletler kullanılmaya başlanmıştır. Ya bu parçalar aracın üretiminde kullanılmıştır ya da eski ve o teknolojiye sahip olmayan araçlar için ise bu özellikler sonradan eklenebilmektedir. 

 

Örnek verilecek olur ise bir kişinin şehirler arası yolculuk yapması gerektiği ve bu yolculuğu hava yolu ile yapacağını düşünelim. Kişi İstanbul ilinden Ankara iline gidecek olsun. Yolcu iniş yaptığı zaman ilk düşüncesi Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak olabilir. Bu durumda yolcu Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketleri arasından birini seçecek ve bu Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketinden kiraladığı araç ile yolculuk yapacaktır.

 

 Bu araç içerisinde park etmesini kolaylaştırıcı sensör ya da geri görüş kamerası bulunabilir. Ne işe yaradıklarını bilmek sürücü için önemlidir. 

 

 GERİ GÖRÜŞ KAMERASI

 

Sürücünün araç arkasında neyin var olup olmadığını çok rahat bir şekilde gösteren bir alettir. Araç içerisinde bulunabilir ya da sonradan yaptırılabilir. Sürücülerin dikkatini sağlaması adına ses oluştururlar. Böylelikle sürücüler araç arkasında bir cismin ya da canlının olması durumunda mesafeyi kavrayabilmektedir. 

 

 GERİ GÖRÜŞ KAMERASI PARÇALARI

 

 Üç ana parçadan oluşmaktadır.

 

 1. Kamera

 

Araç içerisinde bulunan ekran üzerinden araç arkasında anlık görüntü alınabilmesi amacıyla koyulan parçadır. 

 

 2. Araç Kamerası Ekranı

 

Araç içerisinde olan sürücünün kamera yardımı ile oluşan anlık görüntülerin sürücüye yansıtıldığı ekrandır. Genellikle ön gövdede bulunur ve sürücünün görüşünü engellemeden görüntülemesini sağlamaktadır. 

 

 3. Sinyal Aktarıcı

 

Araç arkasında bulunan kameranın almış olduğu anlık görüntülerin sürünün araç içerisindeki ekran üzerinde görmesini ve bu görüş sırasında bir cismin yaklaşması ya da aracın cisme yaklaşması durumunda ses ve görüntü ile yansıtılması sağlanmaktadır. 

 

 GERİ GÖRÜŞ KAMERALARI ÖZELLİKLERİ

 

Geri görüş kameralarının düşük ya da yüksek bütçelere göre çeşitleri bulunmaktadır. Araç içerisinde bulunan dizaynın bozulmaması adına çeşitleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra araç içerisinde bulunan ekranda renkli ya da siyah beyaz görüntü sağlanabilmektedir. Araç dışarısında yerleştirilen kameralar aracın dış görünüşünü etkilemeyen büyüklükte olup bu kameraların takım işlemini yapan kişiler için kolay bir monte durumu bulunmaktadır. 

 

Sürüş sırasında görüntü sağlanmaz ancak geri vitese geçirilmiş bir araç içerisinde ekran üzerinde görüntü sağlanır. Araç içerisinde radyo kısmına yerleştirilen türleri bulunduğu gibi bu alan dışında kenara ayrıca koyabileceğiniz ekran versiyonları da bulunmaktadır. 

 

Bir kişinin şehirler arası yolculuk yapması gerektiği ve bu yolculuğu hava yolu ile yapacağını düşünelim. Kişi İstanbul ilinden Ankara iline gidecek olsun. Yolcu iniş yaptığı zaman ilk düşüncesi Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak olabilir. Bu durumda yolcu Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketleri arasından birini seçecek ve bu Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketinden kiraladığı araç ile yolculuk yapacaktır. 

 

Bu sürücü aracını park etmek istediği zaman aracını geri vitese aldığında aracın ekranında geri görüş kamerasının vermiş olduğu anlık görüntü ile bir kaza olmadan rahatça park işlemi gerçekleştirebilecektir.