Türkiye’de Hız Limitleri – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Türkiye’de Hız Limitleri – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Türkiye’de Hız Limitleri – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama


Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Türkiye’de Hız Limitleri  – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Türkiye ülke sınırları içerisine farklı farklı hız sınırları mevcuttur. Bu hız sınırları bazen sürücülerin kafasını karıştırmakta bazen ise hız sınır tabelaları sürücünün dikkatini çekmemektedir. Buna bağlı olarak sürücü bazen sürpriz bir trafik cezası ile karşılaşabilir.

 

Sürücülerin sürpriz bir trafik cezası ile karşı karşıya kalmamaları adına çok fazla kullanmadıkları yollarda sürüş yapmadan önce dikkatli bir araştırma yapması sürücüler ve cüzdanları için daha iyi olacaktır.

 

Örneğin uçuş yolculuğu yapan bir sürücünün Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak istemesi gayet doğaldır. Ankara büyük bir şehir olmasıyla birlikte bir yerden bir yere giderken araç kiralamak zaman tasarrufu sağlamaktadır. Aracını Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile bir firmadan alan sürücü Konya yolu üzerinde 130 km hızla gider ise direk ceza sürpriz olmaktan çıkar. Sürücü Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketine verdiği ücret dışında bir de bilgisizliğinden kaynaklı ekstra cezaya para ödemek zorunda kalabilir. 

 

 Türkiye Ülke Sınırları İçerisinde Otomobiller İçin Yerleşim Yeri ve Yerleşim Yeri Dışı Hız Sınırları

 

Türkiye ülke sınırlarında otomobiller için olan yerleşim yeri içinde hız sınırı saatte 50 kilometredir. Yerleşim yeri dışında sürüş yapan sürücüler için ise çift yönlü kara yolları hız limiti 90 kilometre, bölünmüş kara yollarında ise 110 kilometredir. Otoyollar içerisinde sürüş yapan sürücü otomobilleri için belirtilen hız limiti ise saatte 120 kilometredir. 

 

Yolculuk yapan yeni geldiği bir şehre misafir olan sürücüler, aynı örnek üzerinden gidilir ise Ankara iline gelen sürücü Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketlerinden birinde araç kiralar ise aracın öncelikle türünü ve geçeceği yolların hız limitlerine çok dikkat etmelidir. Eğer ki bilgisi yok ise Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama yaptığı firma ile görüşme sırasında bilgi alabilmektedir. 

 

 Türkiye Ülke Sınırları İçerisinde Minibüsler İçin Yerleşim Yeri ve Yerleşim Yeri Dışı Hız Sınırları

 

Türkiye ülke sınırlarında minibüsler için olan yerleşim yeri içinde hız sınırı saatte 50 kilometredir. Minibüsler şehirler arası çift şeritli bir yolda hız limiti olarak 80 kilometre hız iken otoyollarda sürüş yapıldığında ise hız limiti saatte 100 kilometredir. Minibüsler için bölünmüş yollarda hız limiti ise 90 kilometre olarak belirtilmiştir. 

 

 Türkiye Ülke Sınırları İçerisinde Otobüsler İçin Yerleşim Yeri ve Yerleşim Yeri Dışı Hız Sınırları

 

Türkiye ülke sınırları içerisinde otobüslerin yerleşim yeri içinde olan sürüşlerinde ki hız limiti saatte 50 kilometredir. Otobüsler şehirlerarası bir yolculuk esnasında çift şeritli yollar içerisinde 80 kilometre, aynı otobüs otoyollar içerisinde ki sürüşü sırasında 100 kilometreye çıkabilir. Yerleşim yeri dışında olan otobüsler için ise bölünmüş yollarda hız limiti saatte 90 kilometredir. 

 

 Türkiye Ülke Sınırları İçerisinde Kamyonetler İçin Yerleşim Yeri ve Yerleşim Yeri Dışı Hız Sınırları

 

Türkiye ülke sınırları içerisinde kamyonetlerin yerleşim yeri içinde olan sürüşlerindeki hız limiti saatte 50 kilometredir. Şehirler arası bir sürüş esnasında kamyonetler çift şeritli yollar içerisinde saatte 80 kilometre hız yaparken, aynı kamyonetin otoyollar içerisindeki hız limiti saatte 95 kilometredir. Bölünmüş yollarda bulunan kamyonetler için ise hız limiti saatte 85 kilometredir. 

 

 Türkiye Ülke Sınırları İçerisinde Motosiklet (L3) İçin Yerleşim Yeri ve Yerleşim Yeri Dışı Hız Sınırları

 

Türkiye ülke sınırları içerisinde motosiklet (L3) yerleşim yeri içinde olan sürüşlerindeki hız limiti saatte 50 kilometredir. Şehirlerarası çift şerit yollar içerisinde motosikletler ( L3) hız limiti saatte 80 kilometredir. Bölünmüş yollar üzerinde sürüş yapan motosikletler (L3) hız limiti saatte 90 kilometredir.

 

Ankara'ya uçuş ile gelen bir sürücünün Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile kiraladığı motosikletin otoyollar içerisinde hız limiti saatte 100 kilometredir. Sürücü Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemini tamamladıktan sonra bu hız limitlerine uymalıdır.