Ankara Araba Kiralama l Ankara' da Gezilecek Yerler Ankara Araba Kiralama l Ankara' da Gezilecek Yerler - 5sCarRental

Blog

Ankara Araba Kiralama l Ankara' da Gezilecek Yerler


Ankara Araba Kiralama l Ankara' da Gezilecek Yerler

Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara gezilecek yerler bakımından, oldukça zengin bir kataloğa sahip. Kültürel mirasından, müzelerine kadar Türkiye'nin başkentinde keyifli zaman geçirebilirsiniz. Cumhuriyet tarihinin yansıması olan müzeler başta olmak üzere, çok sayıda yeri keşfedebilirsiniz. Ankara araba kiralama hizmetlerinden yararlanarak, gönlünüzce keşfe başlayabilirsiniz.

Ankara Gezip Görülecek Yerler

 Seyahat tutkunuysanız 'Ankara'da gezilecek yer yok' cümlesiyle mutlaka karşılaşmışsınızdır. Bunun tersini kanıtlamak adına, detaylıca incelemeler yaptık. Sonuç olarak, Ankara'da gezilecek birçok yerin olduğunu keşfettik.

 Onları sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Ama önce ufak bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Ankara'da özgürce dolaşmak istiyorsanız, Ankara araba kiralama hizmetleri daima yanınızda bulunuyor. İstediğiniz seçeneklerde araba kiralayabilir, Ankara'yı dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Peki, o halde Ankara'da gezilecek nereler varmış, günümüzü nasıl geçirebiliriz incelemeye başlayalım.

 Anıtkabir

 Ankara denildiğinde akla her şeyden önce Anıtkabir gelir. Cumhuriyetin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün kabristanını görmeden gitmek olmaz. Yılda 9 milyona yakın turist ağırlayan Anıtkabir, Ankara'da gidilmesi gereken yerlerin başında yer alıyor.

 1943 yılında inşasına başlanan mekanın, inşa süresi ise tam 10 yıl oluyor. Anıtkabir'de detaylı olarak inceleme yapmayı düşünüyorsanız, 1 gün inceleme yapmanız gerekebilir. Dolayısıyla uzun süreli seyahatinizde Anıtkabir'i görmenizi tavsiye edebiliriz. Ankara araba kiralama ile Anıtkabir'e istediğiniz anda gelebilirsiniz.

 Hamamönü

 Hoşça vakit geçirmek düşünceniz varsa, özellikle yaz aylarında Hamamönü'nü ziyaret edebilirsiniz. Yaz aylarında yapılan çeşitli etkinlikler, buraya can veriyor. 19. yüzyıl mimarisinin göze çarptığı bu eşsiz yere mutlaka gelmeniz gerekiyor. İsterseniz, Ankara araba kiralama hizmetiyle Ankara'nın Aladağ ilçesine gelip, burayı ziyaret edebilirsiniz.

 Ankara Kalesi

 Tam inşa tarihi bilinmese bile, 3 bin yıla kadar tarihi geçmişi olduğu düşünülüyor. Yerden 110 metre kadar yüksek olan Ankara Kalesi, dış ve iç kale biçiminde iki ayrı bölümden oluşuyor. Tarihinin çok eskilere dayanması, ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında olması gerektiğini gösteriyor. Sizde Ankara'da gezip görülecek yer arıyorsanız ve burayı henüz keşfetmediyseniz, kaçırmamanız gerekiyor. İsterseniz Ankara araba kiralama seçeneğiyle, buraya hiç bekleme yapmaya gerek kalmadan gelebilirsiniz.

 Hacı Bayramı-ı Veli Cami

 1427-28 yıllarında arasında mimar Mehmet Bey tarafından inşa edilen cami, tarihe meydan okuyor. Tarihin 600 yıllık havasını keşfedebileceğini bu camiye, mutlaka gelmelisiniz. Hemen yanında yer alan Augustus Tapınağı da camiye gelmeniz gerektiğini gösteriyor. Eski dönemlerden bugüne gelmeyi başaran bu görkemli cami, birçok turiste kucak açıyor. Ankara araba kiralama hizmeti alarak bu camiye dilediğiniz zaman gelerek, tarihi keşfedebilirsiniz.

 Augustus Tapınağı

 Milattan Önce 25 yılında yapılan tapınak, Hacı Bayramı-ı Veli Camisinin yanı başında duruyor. Frigya Tanrısı Men'e adanan bu tapınak, yapılan kazı çalışmalarıyla 1930'lu yıllarda meydana çıkmıştır. Dört duvar etrafında olan bu tapınağın günümüz temizlik ve bakım işlemleri devam ediyor. 2 bin yol öncesinin tarihine uzanmayı düşünüyorsanız, Augustus Tapınağı'nı mutlaka görmelisiniz.

 Anadolu Medeniyetler Müzesi

 Anadolu'da yaşayan tüm medeniyetlerin, kronolojik sırada eserlerinin yer aldığı müze, Ankara Kalesine oldukça yakın. Anadolu'da yaşayan medeniyetlere birde eserleri açısından bakmak isterseniz, müzeyi ziyaret etmeniz gerekiyor. Altındağ'da yer alan bu müzenin ziyaret saatleri, 08.30 ile 18.15 arasında. Müzeye giriş yapma ücretleri ise 40 TL civarında. Anadolu Medeniyetler Müzesini bende görmeliyim diyorsanız, Ankara araba kiralama hizmetini alabilirsiniz. İşte o zaman gezinizin keyfini özgürce çıkarabilirsiniz.

 Roma Hamamı

 Henüz 3.yüzyılda Roma İmparatoru Caracalla tarafından inşa edilmiştir. Tuğla ve taşlarla örülen hamamın keşfi çok eski tarihlere dayanmıyor. Bizzat tarihin kendisini yaşayabileceğiniz bu mekan, sadece Roma'nın değil, tüm dünyanın izlerini taşıyor. Ankara'da tarihi gezilecek yerler listenize mutlaka başlarda yer vermelisiniz.

 Ankara Rahmi Koç Müzesi

 Sanayi Endüstrisinin gelişim aşamalarını kendi gözlerinizle görmek istiyorsanız, Anlara Rahmi M. Koç Müzesini mutlaka görmeniz gerekiyor. Bu müze Ankara'nın ilk Sanayi Müzesi unvanına da sahiptir. Ziyaretçilere 2005 yılında hizmet sunmaya başlayan Ankara Rahmi Koç Müzesi, Ankara Kalesinin karşı tarafında bulunuyor.

 5000 dönümlük araziyi kaplayan müze, Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilmiştir. Müzeye saat 10.00 ile 17.00 arasında girebilirsiniz. Dilerseniz Ankara araba kiralama hizmeti alarak, müzeye gidişinizi kolay hale getirebilirsiniz.

 Kurtuluş Savaşı Müzesi

 1. TBMM'nin binası olan Kurtuluş savaşı müzesi, 1957 yılında müze faaliyetlerine başlamıştır. 1920 ile 1924 yıllarında meclise ev sahibi olan müzede birçok Cumhuriyet eserine rast gelebilirsiniz. Cumhuriyeti yakından mercek almak için Kurtuluş Savaşı Müzesini mutlaka görmelisiniz. Ulus'ta bulunan bu tarihi müzeye 9 ile 17 saatleri arasında gelip ziyarette bulunabilirsiniz.

 Etnografya Müzesi

 Türk kültürünün tamamının sergilendiği Etnografya müzesinin temelleri 1924 yılında atılmıştır. Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından yapılan müzede her devrin Türk sanat eserleri bulunuyor. Türk tarihine yakından bakmak istiyorsanız, Selçuklu döneminden bu yana tüm eserleri bu müzede bulma şansına sahipsiniz Etnografya müzesi, 8.30'da açılıp saat 19'da kapanıyor. Ziyaretlerinizi buna göre yapabilirsiniz. Ankara araba kiralama seçeneğiyle dilediğiniz zaman Etnografya müzesine gidebilirsiniz.

 Cumhuriyet Müzesi

 Ulus'ta yer alan Cumhuriyet Müzesi, TBMM'ye 1924 ile 1960 yılları arasında ev sahipliği yapmıştır. 1. TBMM binasının yetersiz görülmesi sonucunda buraya taşınma gerçekleşmiş ve uzun yıllar burada kalınmıştır. Müzede Cumhuriyet tarihine dair çok sayıda eserle karşılaşabilir bunları araştırabilirsiniz. Ankara'da görülmesi gereken yerler listenize ekleyeceğiniz Cumhuriyet Müzesi, her yıl yüz binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Doğanbey Altındağ'da bulunan müze, 8.45'te açılıp 19'da kapanıyor.

 Ulucanlar Cezaevi Müzesi

 Ulucanlar Cezaevi Müzesi, 1925 ile 2006 yılları arasında edebiyat dünyasının pek çok simasının yer aldığı yerlerden birisidir. 2006 yılından sonra restore edilerek müze şeklinde hizmete sunulan bu yerde tarihin birçok dönemine şahitlik edebilirsiniz. Balmumu heykellere ve cezaevi havası, farklı bir hava solmak için ilginç yerlerin başında bulunuyor. Sabah 10 ile akşam 17 arasında gelebileceğiniz müze, ziyaretçi akınına uğruyor.

 Devlet Resim ve Heykel Müzesi

 1927 tarihinde Türk Ocağı olarak inşa edilen bu yapı, 1980 tarihinde resim ve heykel müzesine dönüştü. Türk plastik sanatının Cumhuriyet döneminde gelişimlerini görebileceğiniz bu müzede, çok sayıda sanat eseriyle karşılaşabilirsiniz. Girişinin ücretsiz olması ve sabah 9 akşam 19 arasında hizmete açık olması, ziyaretçi sayısının çok fazla olmasına etken. Devlet Resim ve Heykel Müzesine, Ankara araba kiralama ile dilediğiniz anda ulaşabilirsiniz.

 Ziraat Bankası Müzesi

 1981 yılında faaliyetlere başlayan müze, Türkiye bankacılık tarihine ışık tutuyor. Bankacılık adına pek çok eserin bulunduğu bu müzede, farklı özgün eserlerle de karşılaşmak mümkün. Eski telefonlar, hokka takımları, hesap makineleri ve daha pek çok eşya burada sergileniyor. Saat 9 ile 17 arasında hizmet veriyor.

 Ankara Üniversitesi Oyunca Müzesi

 1990 yılında faaliyetlerine başlayan müze, Türkiye'deki ilk oyunca müzesi unvanına sahip. Antik oyuncakların kopyalarının da sergilendiği bu müzede birbirinden farklı oyuncaklar da bulunuyor. Hem yerli hem yabancı oyuncakların bulunduğu müzede, pek çok farklılık bulabilirsiniz. Müze sabah 9, akşam 17 arasında hizmetlerini veriyor.

 Ankara'da gezilecek yerler böyleydi. Seyahatin tadını doyasıya çıkarmak için oto kiralama hizmetinden faydalanıp, istediğiniz gibi özgürce dolaşabilirsiniz.