Alüminyum Jant Mı, Çelik Jant Mı? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Alüminyum Jant Mı, Çelik Jant Mı? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Alüminyum Jant Mı, Çelik Jant Mı? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


Alüminyum Jant Mı, Çelik Jant Mı? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Alüminyum Jant Mı, Çelik Jant Mı? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olarak araçlarda alüminyum mu yoksa çelik jant mı tercih edilmesi gerektiği konusunda sizleri bilgilendirmek istedik. Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Jant kelime anlamı olarak taşıtlarda, lastiklerin takıldığı, tekerleğin çember biçimindeki çelik bölümü için kullanılan bir isimdir. Siz de araçlar da hangi jant çeşidinin kullanılması gerektiğine dair bir düşünce içerisine girdiyseniz yazımız sizin için son derece faydalı olacaktır. Sizin için fayda sağlayacak araçlara İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama sistemi sayesin de rahatlıkla randevu alarak ulaşabilirsiniz. 

 

 Siz de aracınızı kişiselleştirmek istiyor olabilirsiniz. Tam da bu nokta da araç için en uygun jant, alüminyum jant mı yoksa çelik jant mı diye düşünüyor olabilirsiniz. Jantlar araçlara estetik bir güzellik sağlamanın yanı sıra ekonomik sürüş imkanı da sağlıyor. Araçlar da kullanılan jantlar aslında hem görünüş hem güvenlik hem de sürüş konforu için tercih edilmektedir.

 

Siz de sürüş konforunu en üst düzey de yaşamak için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama servisimizden faydalanabilirsiniz.

 

 Alüminyum Jant Mı, Çelik Jant mı?

 

İlk olarak ağırlık konusunda ayrılan modeller sonrasında sağlayacağı performans ve dayanıklılık da düşünülürse birbirinden oldukça farklı özelliklere sahip görünüyorlar. 

 

Sizin için birbirinden farklı modeller de araç çeşitliliğimiz ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama servisi ile istediğiniz aracı kiralayarak keyfini çıkarın.

 

Çelik jantlar, isminde de belirtildiği gibi tamamen çelik malzemeler kullanılarak üretildiği için ağırlık olarak oldukça fazladır. 

 

Alüminyum jantlar ise çelik jantlara kıyasla elbette daha hafif olmaları sebebiyle daha kullanışlı olarak görülürler. Araçlar için en çok tercih edilen jantlar ise daha kullanışlı olmaları sebebiyle alüminyum jantlardır. 

 

 Jantlar Arasında Seçim Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 

İlk olarak otomobillerin fabrika çıkışların da genellikle çelik jant kullandığını belirtmek isteriz. Özellikle düşük maliyetli araçlarda çoğunlukla çelik jantlara rastlanır. Bunun sebebi ise imalatının daha ucuza getirilmesidir. Çelik jantlar fiyatı uygun olmasına rağmen kullanıcı tarafından çok fazla tercih edilen bir jant değildir.

 

Alüminyum alaşımlı jantlar ise size hem alüminyumun hafifliğini ve yanında da çeliğin sağlamlığını sunduğu için fiyat olarak elbette daha pahalıdır. Ancak kullanım açısından bakıldığı zaman alüminyum jantlar için daha dayanıklı oldukları söylenebilir.

 

Siz de dayanıklı araçlarla yolculuk yapmak için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama servisimizi kullanarak kolaylıkla araç kiralayabilirsiniz.

 

Bir çukura girdiğiniz takdir de çelik jant da oluşabilecek bir ezilme olasılığı ile alüminyum jant da karşılaşma ihtimaliniz yoktur. 

 

 Alüminyum Jant Kullanmanın Getireceği Avantajlar Nelerdir?

 

Alüminyum jantlar hem görünüş olarak size daha cazip geldiği için ilk değerlendirmeniz olumlu yönde olacaktır. Daha sonrası için ise hafif olması ve hafifliğine bağlı olarak size yakıt tasarrufu sağlayacak olması ise uzun vade de bakıldığı zaman alüminyum jant tercihinin daha karlı olacağını göstermektedir. 

 

Uygun fiyatlı ve kaliteli araç kiralama için mutlaka İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama servisimizi tercih edebilirsiniz.

 

Son olarak alüminyum jant seçenekleri oldukça zengindir. Farklı renk ve çeşitler de alüminyum jant modellerine ulaşabilirsiniz.

 

Siz de geniş araç çeşitliliğimiz içerisinde bulunan modellerden dilediğinizi seçerek İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama servisimiz ile rezervasyon oluşturup, kiralayabilirsiniz.

 

Genellikle orta ve üst segment araçlar da alüminyum jant kullanıldığını görebilirsiniz.

 

 Çelik Jant Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

 

Çelik jantlar daha sportif bir görünüme sahiptirler. Sarsıntı yaratacak alanlarda alüminyum jantlara oranla daha fazla sağlamlık göstererek engebeli yollar için tercih edilebilir bir jant türüdür.

 

Çelik jantların temizliği kolay olduğu için sürekli olarak üstündeki kirden ve tozdan arındırılarak her daim yeni ve temiz bir görünüme kolaylıkla kavuşturulabilir.