Akü Şarj Lambası Neden Yanar? Akü Şarj Lambası Neden Yanar? - 5sCarRental

Blog

Akü Şarj Lambası Neden Yanar?


Akü Şarj Lambası Neden Yanar?

Akü Şarj Lambası Neden Yanar? 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak sıkça sorulan akü şarj lambası neden yanar? konusunda sizleri bilgilendirmek istedik. Peki akü şarj lambası neden yanar? Detaylar bloğumuzda.

 

Arabalarda bulunan akünün lambasının kontak çevrilmesine rağmen hala yanmaya başlaması ya akünün bozukluğundan ya da bitmiş olmasından kaynaklanabilir. Kontak yerine takıldıktan sonra eğer dönmüyorsa üzerinde durulan ihtimal akünün bittiği olmalıdır. Öncelikle motor ve elektrik bağlantısı kontrol edilmeli ve bağlantı oluşturan kablolarda kırılma, çıkma yıpranma olasılıklar göz önüne alınmalıdır. Böyle bir sorun söz konusu olduğu zaman bağlantı kontrol edilmeli ve yerine koyulmalıdır.

 

Bu işlemler yapıldıktan sonra akü tekrar kontrol edilmeli eğer bitme durumu bulunmuyor ise şarj dinamosunda bir arıza meydana gelmiş demektir.

 

 V Kayışı Nedir?

 

Dinamoda bozukluk var ise vasıta çalışmaz hale gelecek eğer hale akü şarj lambası neden yanar? diye arıyorsanız V kayışına da göz atmanız gerekmektedir. V kayışı yüzünden de yanabilir. Çünkü araçlarda bulunan V kayışı motorun düzenli çalışmasını kolaylaştırır. Kayışta kopma veya çıkma gibi bir durum olabilir. Bu akü şarj lambası neden yanar? sorusunun çözümü için önerebileceğimiz çözümlerden birisi kullanım süresinden fazla kullanmamadır. Genel bir kullanım süresinden bahsetmek gerekirse binek araçlarda akümülatör kullanımı iki yıl olarak belirtilmiştir

 

 Sürüş Esnasında Akümülatör Işığı Yanarsa Ne Yapılmalıdır?

 

Eğer seyir halinde akü şarj lambası neden yanar, ne yapmam gerekir? diye düşünürseniz şunları söyleyebiliriz: 

 

1) İlk yapmanız gereken şey aracı durdurmaktır. Trafikteki araçları ve kendi içerisinde bulunduğunuz aracı tehlikeye atmadan emniyet şeridine çekerek aracı durdurmalısınız.

 

2) Durduktan sonra gerekli olan ikaz ışıklarını yakarak aracın kaputunu açınız.

 

3) Motor kısmını kısa bir inceledikten sonra yapacağınız şey kopan bir herhangi parça var ise yetkili servis çağırmak olacaktır. Sürüş esnasında akü şarj lambası neden yanar? diye baktığınızda genelde

kayışın kopması ve alternörün içindeki bir arıza nedeni ile yandığını görürsünüz. Aracı akümülatörü bitene kadar kullanabilirsiniz. 

 

4) Yola devam ederken akümülatör lambası yandığı zaman fazla mesafe gidilemez. Eğer kısa bir mesafe gidilmek istenirse yapmanız gereken şey araçtaki herhangi bir elektrikli aletleri kapatmanız ve araç dışarısına çıkarmanız gerekir.

 

 Akümülatör Işığı Nasıl Söndürülür?

 

Motor çalıştıktan sonra akü şarj lambası neden yanar? diye baktığınızda yanma süresi uzun süreyi kapsıyorsa araba servisine göstermeniz faydanıza olacaktır. En yakın cevap olarak akü şarj lambası neden yanar? diye bakarsak en kısa anlamıyla şunları söyleyebiliriz. Akümülatör iki yıldan fazla kullanılıyor ise lamba yanar, şarj dinamosu ve alternör değişimi yapılmalıdır diyebiliriz. Değişim yapılmadığı zaman bağlantı düzgün çalışmayacaktır.

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

En uygun hizmetleri sunan Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmamız kurumsal ve kişiye özel seçenekleri ile akla ilk gelen araba kiralama firmalarından biridir. Zengin araç filosunda birçok otomobil seçeneğini barındırmaktadır. Her araç tipi isteğinize göre gayet uygundur. Akıllı teknolojilerin araba donatılarında olması ile en iyi kullanacağınız araba modelini Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmasında bulabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şubemiz havaalanı içinde bulunmaktadır. 

 

Ankara'ya geldiğiniz vakit keyfinizce araç seyahatine başlamanız mümkündür. Rezerve ile kiralanan arabanızı teslim alırken Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması yetkililerinden şehir içine dair ufak çapta da bilgileri alabilirsiniz. Hizmet vermekten memnunluk duyulan ofis çalışanları birçok sorunuza cevap verecektir. Araba kiralama işlemleri hızlıca sağlandığından vakit kaybınıza neden olmayıp hemen hareket etmeniz sağlanacaktır.

 

 Kiralama Seçenekleri

 

Hizmetler kişisel ve kurumsal olarak sağlanmaktadır. Kısa veya farklı şekilde dönemsel olarak Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti şartlara uygun bütün müşterilere açık hale getirilmiştir. Firmada üst düzey ve pek çok sınıfın araç modelleri bulunduğundan kendi zevkinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmetinden rezervasyon yapabilir, uzun döneme ait araba kiralama işlemlerinizi de kolaylıkla halledebilirsiniz.