Ağır Hasar Kayıtlı Araç Alınır Mı?

Ağır Hasar Kayıtlı Araç Alınır Mı? - 5sCarRental

Blog

Ağır Hasar Kayıtlı Araç Alınır Mı?


Ağır Hasar Kayıtlı Araç Alınır Mı?

Ağır Hasar Kayıtlı Araç Alınır Mı?

 

Ucuz araç kirama firması olarak merak edilen ağır hasar kayıtlı araç alınır mı? sorusu hakkında bilinmesi gerekenleri konu aldık. Peki ağır hasarlı kayıtlı araç alınır mı? Detaylar bloğumuzda. 

 

Hasar kayıtları, bir araç kazası nedeniyle bir araçta meydana gelen tüm hasarları ifade eder. Bu hasarlar sigorta şirketi tarafından üretilerek kullanıcıya teslim edilir, aracın görünümünde herhangi bir sorun olmasa dahi mevcut hasar kayıt altına alınır.

 

 Hasar Kaydı ve Ağır Hasar Kaydı Nedir?

 

Unutulmaması gereken husus, sigorta sürecinde aracın hasarına bağlı olarak daha yüksek fiyata araç sigortası satın alabileceğinizdir. Pert, sigortalı araçların% 70 veya daha fazlasının hasar gördüğünü veya sigorta değerine yakın tamir edildiğini ifade ederi. Ağır hasar kayıtlı araç alınır mı?düşünüldüğünde kullanılamayan araç hasarları tamir edilemeyeceği için kayda hata olarak kaydedilir.

 

 Aracın Değer Kaybı ve Kasko Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

 

Kasko döneminde hazırlanan sigorta poliçesi, kazadan ve onarımlardan kaynaklanan değer kaybını karşılamaz. Firma, motorun kendisinde herhangi bir hasar talebinde bulunamaz. Durum böyle olmakla birlikte, kasko firmaları arasında farklılıklar bulunmaktadır. Bazı sigorta şirketleri, kasko sigortasında araç değer kaybını telafi etmezken, diğer sigorta şirketleri de kasko kapsamına araç değer kaybı garantilerini dahil edebilmektedir. İyi bir araştırma, aracınızın üzerini örtmek ve sağladığı garantileri ayrıntılı olarak kontrol etmek için çok yararlıdır.

 

Hasar kaydı bulunan araçların hasar tescil oranına göre sigorta bedeli artabilir. Ayrıca bazı şirketlerin hasar kaydı olan araçlar için sigorta sağlamadığı da dikkate alınmalıdır. Riske dayalı araç sigortası poliçesi olmayan araçlar da büyük bir trafik riski oluşturmaktadır. Bir kaza sonucu hasar gören bir araç en iyi şekilde tamir edilse bile değeri düşecektir. Kullanılmış bir araba veya hasarlı bir araç satın alırken, her detayı düşünmek ve detaylı araç bilgisi olmayan bir aracı satın almamak önemlidir. Bununla birlikte ağır hasar kayıtlı araç alınır mı? konusu ele alındığında ileride oluşabilecek sorunlar ve araç kullanırken oluşabilecek tehlikeler önlenebilir.

 

Tramer Nedir?

 

Tramer, Taşıma Sigortası Bilgi Merkezi'nin kısaltmasıdır. Sistem, tüm sigorta bilgilerinin toplandığı bir veri deposudur. Tramer'de sorgulayarak herhangi bir aracın sigorta işlemini görüntüleyebilir, aracın ciddi hasarlı olup olmadığını kontrol edebilir, kaza bilgilerini takip edebilirsiniz. Tramer sorgulama süreci, özellikle kullanılmış araba satın alacak olanlar için yararlı olup ayrıca ağır hasar kayıtlı araç alınır mı? sorusunun cevabına karşılık bu sorgu sayesinde aracın daha önce kaza geçirip geçirmediği ve bugüne kadar yaşanan kayıplar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

 Ağır hasarlı araç alınır mı?

 

Konunun açıklamasındaağır hasar kayıtlı araç alınır mı? sorusuna öncelikle son tüketici açısından bazı kavramların açıklığa kavuşturulması gerektiği, sigorta hukukuna göre ise "pert" denilen araçlar için iki farklı prosedür benimsendiği belirtiliyor. Bir prosedür ağır hasarlı araçlar için (çekme sertifikası) diğer program tamamen zarar görmüştür. Raporlara göre araçlar için işletilmektedir (hurdaya çıkarılan araç sertifikalı).

 

Onarım bedeli hasar anında hasar görmüş aracın değerini aşarsa ve aynı zamanda ekspertiz raporu ile aracın tamir edilemeyeceği tespit edilirse aracın tamamen hasarlı olduğu kabul edilir. Bununla birlikte ağır hasar kayıtlı araç alınır mı? konusunu ele aldığımız "Bu durumda hurdaya çıkan tescil belge, aracın ilgili yasalara uygun olarak hurdaya çıkarıldığını gösteriyor. Yukarıda belirtilen belgeler kapsamında işlem gören araçlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Onaylı tesislere teslim edilip bertaraf edilecek. Bu araçlar bir daha kullanılamayacak" dedi.

 

Açıklamada, "Sigortalı aracın bakım maliyetinin riskin oluştuğu andaki değeri aşıp aşmadığı, ağır hasarlı aracın tamir edilebileceğinin uzman raporuna göre tespit edilmesi halinde araç ağır hasar görmüş sayılır. Araç sahibine şirkete ibraz edilmeden sigorta tazminatı ödenmeyecektir. Araç römork çekme izni ile trafikten çekildikten sonra onarım masrafları sigorta şirketi tarafından ödenmekte olup, Karayolları Trafik Kanunun 41. maddesinde trafik kapasitesinin iyileştirilmesine ilişkin hükümler yer almaktadır" dedi.

 

 Hasar miktarını belirlemeye sigorta şirketi yetkili midir?

 

Konusunu göz önüne alındığında ağır hasar kayıtlı araç alınır mı? sorusuna karşılık hasar miktarını belirlemeye hiçbir sigorta şirketi yetkili değildir. Açıklamada, araç hasarının tazminat miktarının bağımsız sigorta uzmanları tarafından belirlendiğini hatırlattık. Sigorta Kanunu çerçevesinde bir limit belirlediklerini ve sigorta poliçesinin genel şartlarını dikkate aldıklarını hatırlattık. Bu durumda mevzuat sigorta sağlamıyor Şirket, hasar miktarını belirleme yetkisine sahiptir.

 

Sigorta eksperlerinin, tamir edilen hasarlı parçaların tamir edilip edilemeyeceğini, onarımların tamir edilemediğinde kullanılması gereken parçaların niteliklerinin ve onarımlarla ilgili işçilik ve diğer giderlerin belirlenmesi için yaptığı açıklamada, “Eksperlerin değerlendirmesinde karar esas alınmaktadır. Aracın işleminde belirtilen standart, aracın hasarını ortadan kaldırır ve tamir edilen araçtan çekilir. Sigorta şirketi ayrıca uzman raporunda belirlenen hasarın uluslararası kabul görmüş standarda göre onarımı veya tazminatından sorumludur. "İfadesi kullanılır.

 

 Ağır hasarlı bir araç alırken nelere dikkat edilmesi gerekir? 

 

Ağır hasar kayıtlı araç alınır mı? diye düşünenlerin araç alırken dikkat etmesi gereken ilk şey, parçaların değişmiş olmasıdır. Ancak sigorta poliçesi kapsamındaki değerlendirmede ciddi hasar gördüğü düşünülen bazı araçlarda, aracın bakım kararı yerine sigortalı / hak sahibinin hasarı tazmin edilir.

 

Mevcut tramvay sorgulamalarında aracın hasar kaydı ekspertiz raporundaki tutarını yansıtıyor ancak ağır hasarlı araçlar satın alan, tamir ettiren ve piyasaya süren kişi ve kurumların bu araçları ikinci el piyasada satın alması gerekiyor. Araç sahiplerinden gelen sorular Burada para kazanmak için düşük standartlarda onarımlar yapılmakta, trafikte veya kaza sırasında meydana gelebilecek araç güvenlik aksaklıkları can ve mal kayıplarına neden olabilmektedir.

 

Bu durumda tüketiciler, ciddi hasarlı bir araç satın alırken hangi parçaların değiştirildiğine dikkat etmelidir.

 

Öte yandan sigorta bilgi ve izleme merkezi tarafından verilen hizmetler üzerinden ağır hasarlı araçlar ve kısmen hasarlı araçların hasar bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler sigorta şirketleri tarafından trafik ve motorlu taşıt hasar sigortası kapsamında tazmin edilmektedir. İkinci el araç satın almadan önce bu hizmetleri kullanabilir, güvendikleri bir bakım ve onarım merkezine gidebilirsiniz. Satış sürecini kontrol ettikten sonra satış sürecini sonlandırmanın kendileri için faydalı olacağını vurgulayın. Ayrıca bu hasar kaydı olan araçlarda sadece alım satım kısmında önemlidir. Ucuz araç kiralama konusunda bunun bir önemi bulunmamaktadır. Kiralanan araçların ucuz araç kiralama kategorisiyle hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır.

 

Ucuz Araç Kiralama İşlemleri Hakkında

 

Toplum, araba kiralamayı lüks ve pahalı bir işlem olarak görse de, çoğu durumda, daha ucuz araç kiralama ararken araba kiralamanın nedenleri ortaya çıkıyor. Amaç ister kişisel ister ticari olsun, araç kiralama seçeneği herkes için faydalı olabilir. Bir araç satın almakla karşılaştırıldığında, kiralık araba kullanmada en büyük belirleyici faktör, araç kullanım sıklığıdır. Bu noktada belli bir fiyatın altında araç kullanma ihtiyacı duyan kişilerin ihtiyaçlarını karşılayan bir araç satın almak yerineucuz araç kiralama tercih ettiğini göreceksiniz. Araç satın alırken ödenen büyük miktardaki para ve bunun ardından aracın bakım maliyeti, insanlarıucuz araç kiralama araba rotası seçmeye motive eden faktörlerden biridir. Ayrıca bir araca sahip olmakla ilgili yasal yükümlülükler ve maliyetler, kişilerin zaman ve para harcamasına neden olabilir (araç muayenesi, trafik sigortası, bakım ve onarım vb.).

 

Ülkemizde ucuz araç kiralama arama koşulları şu şekilde sıralanabilir: Lüks ve büyük araç kiralama yaşı 28, orta ve üst araç kiralama yaşı 25, ekonomik araç kiralama yaşı 21'dir. Bu nedenle ekonomik araç kiralama lisansının en az bir yıl, orta ve üst sınıf araç kiralama lisansının en az 2 yıl, lüks ve büyük araçların ruhsatının en az 3 yıl olması gerekmektedir.