Adblue Nedir, Ne İşe Yarar? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Adblue Nedir, Ne İşe Yarar? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Adblue Nedir, Ne İşe Yarar? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


Adblue Nedir, Ne İşe Yarar? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Adblue Nedir, Ne İşe Yarar? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmet veren 5s CarRental olarak AdBlue nedir, ne işe yarar konusunda sürücüleri bilgilendirmek istedik. Peki AdBlue nedir, ne işe yarar? Detaylar bloğumuzda.

 

Otomobil endüstrisinin artan gelişimi ile çevreye verdiği zararı azaltmak için önemli adımlar atmıştır. Bu adımlar sayesinde hükümet ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle artık çok daha düşük emisyonlu arabalar arabaların yerini almıştır. Bu tedbirler dünyayı daha uzun vadeli bir yere dönüştürmek için yeterli olmasa da atılan her adımın paha biçilmez olduğu belirtilmelidir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak biz de araçların emisyonu konusunda dikkatli davranmaktayız. 

 

AdBlue, genellikle benzin istasyonlarında karşımıza çıkan ancak çoğumuzun ne olduğunu bilmeyen üre solüsyonudur. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak simdi AdBlue'nun ne olduğunu ve ne işe yaradığını değinelim. 

 

 AdBlue Nedir?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olarak AdBlue’yu açıklamak gerekirse, Adblue aslında bir marka adıdır, içeriği itibariyle "sulu üre çözeltisi" olarak özetlenmektedir. Piyasadaki en büyük üretici AdBlue olduğu için bu çözüm dünyanın birçok yerinde marka olarak biliniyor. Bir çeşit sana - yağ ilişkisi gibi.

 

AdBlue,% 32,5 saf üre ve% 67,5 sudan oluşur. Amaç, SCR (Seçici Katalitik İndirgeme) sistemi ile araç egzozundaki zararlı gaz emisyonlarını azaltmaktır. Yani emisyon oranını düşürmek için. ”AdBlue ağırlıklı olarak kamyon, kamyonet, turistik araç gibi ticari araçlarda kullanılıyor. AdBlue, bir süredir Mercedes ve Volkswagen'in bazı binek otomobillerinde de kullanılıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmalarında da AdBlue kullanılmaktadır. 

 

 Ancak Euro 6 emisyon standartlarına göre artık daha fazla binek otomobili AdBlue tarafından destekleniyor. Bu noktada AdBlue'nun Euro 6 emisyon standartları nedeniyle çok önemli hale geldiğini söyleyebiliriz. Aslında Euro 6 emisyon standartlarına göre NOx gazı 0,4g / kWh'ı geçmemelidir. AdBlue sayesinde çevreye çok zararlı olan NOx gazı kısmen ortadan kaldırılır. Bu yüzden kullanım alanı artıyor ve daha çok karşımıza çıkıyor.

 

 AdBlue Ne İşe Yarar?

 

Şimdi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak bu çözümün ne işe yaradığını anlatalım. Benzin istasyonlarında AdBlue bidonlarını gören ve bunun anlamını bilmeyen çoğu sürücü aynı merakı yaşıyor: "AdBlue ne işe yarar? Az yakıt yaktırır mı? "Öncelikle şunu söylemek gerekirki AdBlue, yakıt tasarrufu açısından aracınıza yardımcı olmuyor. Dolayısıyla AdBlue kullanmanın araçlarınızdaki yakıt tüketimini azaltabileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Aslında AdBlue'nun asıl görevi yanmayı azaltmak için aracınıza destek olmak değil, araç emisyonlarını en aza indirmektir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmaları da araç emisyon değerlerine dikkat etmektedir. 

 

Peki bunu nasıl yapıyor? Yaygın katalitik dönüştürücüler CRT, DPF (Dizel Partikül Filtresi) ve SCR (Seçici Katalitik İndirgeme) olarak adlandırılır. Motordan çıkan egzoz gazı sistem ve AdBlue ile reaksiyona girer ve sonunda saf nitrojen ve su haline gelir. Bu nedenle çevreye daha az zararlı gazlar salınır.

 

 Adblue Deposu Nasıl Olmalıdır?

 

Günümüzde AdBlue kullanımı Euro 6 standartlarını karşılama zorunluluğu haline geldi. AdBlue -11 ° C'nin altında donacağından araçta ısıtma kutusu ile donatılmıştır ve farklı boyutlarda olabilir. Türkiye'deki AdBlue'nun çoğu benzin istasyonlarından satın alınabilir. 

 

 AdBlue’nun Maliyeti Nedi, Ne Sıklıkla Değiştirilir? 

 

AdBlue, aracın yakıt deposundan bağımsız bir yakıt deposunda saklanır. Bu ayrı özel su tankının kapasitesi genellikle 13 ila 15 litre arasındadır. Öte yandan sıvının etkin çalışabilmesi için 100 litre yakıta 40 litre AdBlue ilave edilmesi gerekiyor. Genel olarak karma tüketimde (yani şehir içi ve şehir dışı tüketime ortalama bakıldığında) AdBlue'nun mesafe kapasitesinin 6000 Km ile 10000 Km arasında olduğu görülmüştür. Ancak performans kullanımında bu mesafenin 4000-6000 Km'ye düştüğü bilinmektedir. Satılan 5 litre likitin ortalama fiyatı (örneğin 5 litre ve 10 litre) 40 ile 60 TL arasında değişiyor.