Adaptif Far Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Adaptif Far Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Adaptif Far Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama


Adaptif Far Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Adaptif Far Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak, sürücülerin merak ettiği adaptif far sistemi ndir, nasıl çalışır sorusunun cevabını bloğumuzda işledik. Peki adaptif far sistemi nedir, nasıl çalışır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak adaptif farları açıklamamız gerekirse, geceleri veya düşük ışık koşullarında virajlarda ve yokuşlarda görüşü artırarak daha güvenli sürüş sağlamak için tasarlanmış etkili bir güvenlik özelliğidir. Adaptif far sistemi nedir diye merak edenler için geleneksel farlarla karşılaştırıldığında, uyarlanabilir farlar sürüş ortamını daha iyi aydınlatabilir ve gece veya düşük ışık koşullarında daha fazlasını görmenize olanak tanır. Örneğin Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız aracı bir virajda sürerken, geleneksel farlar eşit şekilde yanmaya devam edecek, böylece virajın içinden geçen gerçek yolu aydınlatmak yerine yolun kenarlarını aydınlatacaklar. Öte yandan, uyarlanabilir farlar virajın etrafındaki yönü ayarlayarak gerçek yolunuzu aydınlatabilir.

 

Benzer şekilde, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız standart farlı bir araç bir tepeyi geçtiğinde, farları geçici olarak gökyüzüne bakacaktır. Bu durum sürücünün önündeki yolu görmesini ve yaklaşan sürücüyü fark etmesini zorlaştırır. Bunun yerine, adaptif farlar, aracın konumuna göre huzmeyi yukarı veya aşağı yönlendiren otomatik bir sistem kullanır. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarından adaptif far sistemini kullanan araçları kiralayabilirsiniz.

 

 Adaptif Farların Avantajları

 

 Adaptif far sistemi nedir diye merak edenler için adaptif farların avantajlarından bahsedecek olursak; uyarlanabilir farlar gece, alacakaranlık veya düşük ışık koşullarında sürüş sırasında kullanışlı olacaktır. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız araçta aydınlatma sistemi olmayan bir yolda geleneksel farlar ile virajdaki hayvanları göremeyebilirsiniz. Ancak adaptif farlar sayesinde viraj aydınlanacağı için hayvanları fark edip kazaları önleyebilirsiniz. Tepeyi dar bir yoldan geçerken diğer sürücülerin gelip gelmediğini göremezsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarından adaptif far sistemini kullanan arabaları kiralayarak sürüşünüzü daha güvenli hale getirebilirsiniz.

 

Sistemle birlikte gelen sürücüleri fark edeceksiniz. Geleneksel farlar, karşıdan gelen sürücüleri de belaya sokabilir. Adaptif farlar sadece ön kısmınızı aydınlatacak, böylece bu durumdan kurtulabilirsiniz. Adaptif farlara bazen aktif farlar veya adaptif ön aydınlatma sistemleri denir.

 

 Adaptif Farlar Nasıl Çalışır ?

 

Adaptif far sistemi nedir, nasıl çalışır sorusu için daha detaylı bir açıklama yapmak gerekirse; adaptif far sistemi, bir elektronik kontrol ünitesi (ECU) tarafından kontrol edilen çeşitli alt bileşenlerden oluşur. Bu bileşenler; tekerlek hız sensörü (her bir tekerleğin hızını izlemek için kullanılır), sapma sensörü (dönerken aracın yanal hareketini algılamak için kullanılır), direksiyon simidi giriş sensörü (direksiyon simidinin açısını izlemek için kullanılır) ve her bir büyük Lamba için küçük elektrik motoru.

 

Bu farlar, aracın yönüne göre direksiyon açısını algılamak için elektronik sensörler kullanır. Sensörden gelen veriler ECU tarafından yorumlanır. Bu veriler araç hızı, dönüş açısı ve uzunluğu için değerlerdir. Daha sonra ECU, farlara bağlı motora ne kadar döneceği ve nasıl döneceği hakkında bilgi gönderir.

 

Çoğu uyarlanabilir far sistemi her iki tarafa 15 derece dönebilse de, değer yeni far sistemleri için daha da yüksektir; çoğu uyarlanabilir far sistemi de kendi kendini hizalama sistemine sahiptir. Sistem, farların yüksekliğini otomatik olarak ayarlar. Bu sistemi kullanan sistemde ayrıca sıvı seviye ölçüm sensörü bulunmaktadır. Bu sayede tepelerden veya küçük deliklerden geçerken farların doğru seviyede ayarlanmasını sağlayabilirsiniz.

 

 Uzun Far Asistanı

 

Bazı adaptif far sistemleri ayrıca uzun huzme yardım fonksiyonuna sahiptir. Otomatik uzun far sisteminde, varsayılan far uzun huzme olarak ayarlanmıştır. Aracın ön tarafına monte edilen kamera, yaklaşan aracı tanımak ve sürücünün müdahalesi olmadan otomatik olarak kısa huzmeye geçmek için kullanılır. Kısa farlara geçmeyi unuttuğunuzda karşıdan gelen araçların sürücülerinin gözlerini kamaştıracak ve görüş alanını sınırlayacaksınız. Ek olarak, geceleri uzun huzmeleri görmezden gelirseniz, görüş alanı büyük ölçüde azalacaktır.

 

 Uzun far destek sistemi, bu tür durumları ortadan kaldırmak ve güvenli sürüş sağlamak için çok önemli ve değerli bir işlevdir. Uyarlanabilir far sistemi ve uzun far destek sistemi birlikte, virajlarda ve yamaçlarda sürüş sırasında geceleri koruma sağlamanıza yardımcı olabilir. Kendinizi birçok tehlikeden koruyun.