5s CarRental-Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Bilgiler

5s CarRental-Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Bilgiler - 5sCarRental

Blog

5s CarRental-Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Bilgiler


5s CarRental Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Bilgiler

Araç Kiralarken Uzak Durulması Gereken Şeyler

Tatilde veya iş seyahatinde, gönlünüzce gezme imkanı sunan rent a car hizmeti, hayalinizdeki araçları kullanma fırsatı veriyor. Huzurlu bir tatil için, güvenilir araba kiralama Ankara seçeneklerini tercih etmelisiniz.

 Her sektörde olduğu gibi araba kiralama Ankara sektöründe de bazı problemler meydana gelebilmektedir. Senet imzalama, arızalı arabanın kiraya verilmesi, araç tercihinde hata yapılması ve kasko problemleri, araba kiralama Ankara sektöründe meydana gelen sorunlardan bazılarıdır.

 Tutarlı ve Boş Senede İmza Atmayın

 Araç kiralama hizmetinde, teminat adı altında boş senede imza atmanız istenir. Boş senede imza atmak büyük risktir. Bu nedenle İstanbul havalimanı araç kiralama işlemi esnasında sizden boş senede imza atmanızı isteyen firmalarla çalışmayın.

 Boş senede imza atmak, neden risklidir? Boş senet, senedi imzalayan kişinin inisiyatifindedir. İstediği rakamları yazabilir. Bu durumda, aracı kiralayan kişi mağdur olabilir. Boş senede imza atmak, sadece İstanbul havalimanı araç kiralama sektöründe problem değildir. Diğer sektörlerde de boş senet her zaman için ciddi bir problem teşkil eder.

 Kasko ve Sigorta Çok Önemlidir

 Oto kiralama hizmetinde, kaza ve benzeri durumlarda ‘kasko’ en önemli konudur. Seyahat esnasında meydana gelen kazalarda aracın kaskosu zararı karşılar. Ancak kasko veya sigorta yoksa, bu durumda zararı sigorta karşılamaz ve sorumlu aracı kiralayan kişi olur.

 Kasko ile zorunlu sigorta karıştırılmamalıdır. Her araç için zorunlu olan sigorta, motorlu taşıtlar vergisi ve diğer resmi işlemler, İstanbul havalimanı araç kiralama firmasına ait masraflardır. Kaskonun kapsamı daha geniştir. Sınırsız kasko seçenekleri, İzmir araç kiralama sektöründe her zaman için tercih edilir. Her türlü kazada, sınırsız kasko, masrafı karşılar.

 Sözleşmeden Önce Aracı Kontrol Edin

 Oto kiralama hizmetinde sözleşme, hukuki problemlerin çıkmasını önlemek için imzalanır. Bu sektörde, İzmir araç kiralama işlemlerinde, araçta meydana gelen hasar veya benzeri durumlarda sürücü sorumludur. Bu nedenle sözleşme öncesi aracı kontrol edin. Hukuki açıdan sizin için problem olabilecek durumları önceden tespit edin. Arızalı araçlar, İzmir araç kiralama işlemi esnasında problem meydana getirebilir. Kaskosu olmayan ve önceden arızası bulunan bir araç sizin için pahalıya mal olabilir. Bu nedenle İzmir araç kiralama esnasında aracı kontrol etmek faydalı olacaktır.

 Yeni ve Kilometresi Düşük Araçları Kiralayın

 Araç kilometresi, aracın ne kadar yol yaptığını gösterir. Düşük kilometreli araçlar, fazla gezmemiş demektir. Yüksek kilometreli araçlar ise fazla gezmiş demektir. Düşük kilometreli araçlar daha diri olur ve yorgun olmaz. Ayrıca arıza yapma ihtimali daha düşüktür.

 Araç tercihi esnasında, aracın kilometresini kontrol edin. Ayrıca aracın yeni olmasına ve modelli olmasına dikkat edin. Araç tercihinde acele etmeyin. Kilometre, kapılar, demir baş eşyaların kontrolü ve lastikler, Samsun oto kiralama işlemi esnasında kontrol edilmesi gereken bölümlerdir.

 Yeni konforlu ve modelli araçlar, eski model araçlara nazaran daha konforlu ve daha rahattır. Bu nedenle yeni model araçları tercih edin. Yeni ve konforlu araçlar, her zaman için rahattır. Son model, konforlu ve kullanışlı araçlar, tatilinizin mükemmel geçmesinde önemli rol oynayacaktır.

 Sürebileceğiniz Aracı Kiralayın

 Otomobil dünyası, marka ve model özellikleri bakımından farklılık göstermektedir. Araç kiralayan kişiler, aracı kullanma problemi yaşamamalıdır. Bu nedenle Samsun oto kiralama işlemi esnasında dikkat edilecek en önemli hususlardan biri de yolcu sayısıdır. Ailenizle gezmek için araç kiralarken, küçük spor bir araç kiralarsanız, yolculuğunuz keyifli olmaz. Tatil boyunca aracın küçüklüğünden şikayet edersiniz. Samsun oto kiralama işleminde kiralama fiyatlarından çok, rahat kullanabileceğiniz araçlara öncelik vermelisiniz.

 Her araçta vites sistemi farklıdır. Bu farklılıkları göz önüne almalısınız. Mesela, otomatik vites araç kullanamıyorsanız, manuel vites özelliğine sahip araçları tercih etmelisiniz. Doğru tercih, Antalya araç kiralama hizmetinin en önemli konusunu teşkil etmektedir.

 Gerekli Önlemleri Alın

 Kış aylarında ve yaz aylarında aracınızın lastiklerini her zaman için kontrol edin. Özellikle kış aylarında ‘kış lastikleri’, konforlu bir yolculuk için önemlidir. Ayrıca trafikte sorun yaşamamak için lastikleriniz mevsime uygun olmalıdır. Antalya araç kiralama işlemi esnasında lastikleri kontrol etmeyi unutmayın. Trafikte tehlike meydana getirecek şekilde eskimiş lastikler, sizin için büyük bir risk meydana getirecektir.

 Coğrafi Farklılıkları Göz Önüne Alın

 Tatil için bir köye veya kırsal bir bölgeye gidecekseniz jeep türü araçları kiralayın. Bu araçlar kırsal alanda sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Ayrıca tabanı yüksek olduğu için, engebeli arazide daha rahat araç kullanım imkanı sunmaktadır.

 Şehir içinde tabanı alçak olan ve daha seri olan araçları tercih etmelisiniz. Küçük spor araçlar, şehir içinde daha rahat kullanılır. Şehirlerarası yolculukta motor hacmi büyük araçlar daha kullanışlıdır. Şehir içinde ise motor hacmi küçük araçlar daha kullanışlıdır.

 Sözleşme Şartlarını İnceleyin

 Kiralama sektöründe sözleşme şartları, kiralanan eşyanın kullanım sınırlarını belirlemektedir. Antalya araç kiralamasözleşmesi, kiralanan aracın kullanım kurallarını belirler. Sözleşmeyi okumadan imzalamak problem meydana getirebilir. Sözleşmenin maddelerini tek tek okumalısınız ve kabul etmediğini maddeleri firmaya bildirmelisiniz. İmza attıktan sonra ve Antalya araç kiralama işlemi bittikten sonra her hangi bir hak talep edemezsiniz. Bu nedenle imzadan önce sözleşme ve kiralama kuralları konusunda bilgi edinmelisiniz.