2021 Yılında Trafik Cezaları Ne Kadar Olacak? 2021 Yılında Trafik Cezaları Ne Kadar Olacak? - 5sCarRental

Blog

2021 Yılında Trafik Cezaları Ne Kadar Olacak?


2021 Yılında Trafik Cezaları Ne Kadar Olacak?

2021 Yılında Trafik Cezaları Ne Kadar Olacak?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen 2021 yılında trafik cezaları ne kadar olacak? sorusu hakkında bir içerik ele aldık. Peki 2021 yılında trafik cezaları ne kadar olacak? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Vergi Usul Kanunlarının Genel Tebliğinde Hazine - Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından değerleme oranlarının yüzde 9,11 olarak düzenlenmesiyle beraber 2021 senesinin trafik cezaları da belli oldu. 

 

Değerlendirme oranlarının yeniden belirlenmesiyle beraber 2021 senesinde pasaport, kimlik ve ehliyet harcı, trafik cezaları ve motorlu taşıtlar vergisi kadar pek çok kalemde yaşanacak artış oranları da kesinleşti.

 

Vergi harç ve cezaların % 9.11 oranlarında artmış oldu. Yeni Trafik Cezalarının belli olduğu listeler 2021 senesinden itibaren geçerli olacaktır.

 

 2021 Senesinde Trafik Cezaları Yüzde 9,11 Oranında Arttı

 

Geçen zamanlardan sonra 2021 yılında trafik cezaları ne kadar olacak? sorusu birçok kişi için merak konusu oldu. Yeniden değerlendirme bölümlerinin belirlenmesiyle beraber 2021 senesinde pasaport, kimlik harcı, ehliyet ve motorlu taşıtlar vergisi - trafik cezalarına kadar pek çok kalemde yaşanacak artış oranları da kesinleşti.

 

Sonuç olarak vergi harç ve cezaların oranları % 9.11 oranında artacaktır.

 

 Trafik Cezaları da 2021 Senesinden İtibaren Zamlanacak!

 

Yeniden değerlendirme oranının sonuçlanması ile yüzde 9,11 oranına artacak olan vergi harç - cezalarla 2021 yılında trafik cezaları ne kadar olacak? sorusunun yanında eski cezalar ve yeni ceza fiyatları aşağıdaki gibi değişecektir.

 

Emniyet kemeri takmayanların cezası 132 TL'den 144 TL'ye çıkacaktır.

 

Kırmızı ışıkta geçenlerin cezası 288 TL'den 314 TL'ye çıkacaktır.

 

Seyir halinde iken cep telefonu kullananların cezası 288 TL'den 314 TL'ye çıkacaktır.

 

Belirlenen hız sınırlarını ve %30 arasında açmanın cezası 288 TL'den 314'TL ye çıkacaktır.

 

Belirlenen hız sınırlarını %30 ve %50 arasında açmanın cezası 598 TL'den 652'TL ye çıkacaktır.

 

İlk kez alkollü araç kullanmanın cezası, 1228 TL'den 1340 TL'ye çıkarılmıştır.

 

İkinci kez alkollü araç kullanmanın cezası, 1539 TL'den 1679 TL'ye çıkarılmıştır.

 

Üçüncü kez alkollü araç kullanmanın cezası, 2474 TL'den 2699 TL'ye çıkarılmıştır ve ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 2474 TL'den 2699 TL'ye çıkarılmıştır.

 

Bu bilgiler ile 2021 yılında trafik cezaları ne kadar olacak? sorusunu soran bir çok kişinin bilgi edinmesi kolaylaşmış olacaktır.

 

 2021 Yılında Zamlanan Cezaların Yanında Diğer Cezaların Fiyatları Nasıl Değişkenlik Gösterecek?

 

En çok sorulan sorulardan bir tanesi olan 2021 yılında trafik cezaları ne kadar olacak? sorusunun dışında diğer cezalarında zam oranları oldukça fazla merak ediliyor. Belirlenen diğer trafik cezalarının miktarı da aşağıdaki gibidir.

 

Araçlarına sahte plaka takanların cezası 6.687 TL,

 

Tescil belgelerini bulundurmayanların cezası 122 TL,

 

Uyarıcı madde ve uyuşturucu ile yola çıkanların cezaları 6910 TL,

 

Plakasız araç kullanmanın cezası, 2270 TL ve en önemlisi ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 2698 TL olarak belirlenmiştir. En çok merak edilen 2021 yılında trafik cezaları ne kadar olacak?sorunun cevabını yukarıdaki yazılardan bulabilirsiniz.

 

 İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

İstanbul bölgesine gelen birçok kişi havalimanında araç kiralama hizmeti kullanıyor. En çok merak edilen konulardan bir tanesi de İstanbul Havalimanı araç kiralamahizmetlerini nereden alacaklarıdır. Uçak bileti aldıkları siteden İstanbul Havalimanı araç kiralama bölümüne bakarak istedikleri model araçları kolaylıkla kiralayabilirler. Havalimanın da araç kiralarken 2021 yılında trafik cezaları ne kadar olacak?​​​​​​​ sorunun cevabını da listelerden bulabilirsiniz.

 

 Araç Kiralamada İstenilen Modelleri Seçme

 

Seyahat ettiğiniz bölgeye göre örnek olarak İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti alacaksanız filonun içerisinde barındırdığı araçlardan kendinize uygun olanı seçerek kiralama işlemine başvurabilirsiniz. Büyük şehirlerde istediğiniz model bir aracı kiralamak küçük beldelere göre çok daha kolaydır. Bu nedenle İstanbul Havalimanı araç kiralama da karşınıza olanakları çok olan firmalar çıkacaktır.

 

 Kiralanan Araçlar Nereye Teslim Edilmeli

 

Kiraladığınız İstanbul Havalimanı araç kiralama şirketinin araçlarını nereden teslim aldıysanız oraya teslim etmeniz gerekiyor. Trafik yoğunluğu veya acil bir durum oluştuğunda İstanbul Havalimanı araç kiralama bölgesi dışında da aracı anlaşmalı olarak belirlenen bölgeye teslim edebilirsiniz.